Kiukunestoruokaa eli kuinka estät huutavan nälän
Meidän ruuanlaittofilosofiamme veneellä on, että aina on hyvä aika syödä. Mutta jos keli on kehno, tehdään jotain iisimpää. Ei olla tiukkapipoisia, mutta ymmärretään ruuan merkitys. Jos ei syö, tulee helposti kiukku. Erilaisista välipalapatukoista ja hedelmistä saa...
Hylkeenpyytäjien jäljillä
Vappua odotellessa minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä Perämerelle tutustumaan hylkeenpyyntiin. En ole osannut pelätä koronaa, mutta ymmärrän kyllä siihen liittyvän huolen. Itse oireettomana ajattelin kuitenkin rohjeta lähteä junalla kohti Raahea. Kokemukseni...
Matkailua ja talvisia purjedusseikkailuja
Purjehduksen löydettyäni talvi on aina tuntunut liian pitkältä ja jotenkin tylsältä hukkaan heitetyltä ajalta ja olenkin joka talvi yrittänyt päästä purjehtimaan. Leppoisia tuulia ja aurinkoa olisi varmasti varmimmin löytynyt Karibialta, mutta sinne saakka emme vielä...
Makumatkalla Skotlannissa
Aloitimme blogin jakamalla reseptivinkkejä, joiden tarkoituksena on antaa ideoita ruuanvalmistukseen purjehduksilla ja näyttää millaisia ruokia meillä on veneellä ollut tapana tehdä, ettei kenenkään tarvitsisi jännittää purjehdusloman kokkivuoroaan. Nyt ajattelimme...
Lämmin perunasalaatti vai paistettuja perunoita 😉
Keväällä käytetään paljon uusia perunoita paistettuna ja salaattina, ja tässäkin vaihtoehdot ovat moninaiset ja kannattaa hyödyntää mitä veneeltä löytyy. Edellisenä päivänä käytimme parsaa ja baby-pinaattia, joita on vielä paljon jäljellä, joten perunat saavat nyt...
Tortellineja joka makuun
Tortellineista erilaisilla lisukkeilla on muodostunut meillä arjen pikaruokaa. Tortellinien lisukkeeksi sopii melkein mikä vaan, joten se on oikein mainiota veneruokaa, kun resepti ja raaka-aineet eivät ole niin tarkkoja. Tässä versio pääsiäisseiluulta. Tarvitaan 1...
Riisipuuroa
Ajankohdallisesti tulee nyt ehkä vähän jäljessä, mutta riisipuuron keittäminen onnistuu hyvin myös teräskattilassa kaasuliedellä. En tiedä muista, mutta ainakin minulle on uskoteltu, että riisipuuro palaa kaasuliekillä pohjaan keitti kuinka varovaisesti tahansa....
Fetasalaatti
Helteisinä kesäpäivinä auringon porottaessa lämpimät ruuat saattavat tuntua raskailta, joten usein salaatti tuntuu kevyeltä ja raikkaalta ja valmistuukin melko vaivattomasti. Kreikassa lempisalaatti on ehdottomasti feta, johon tarvitaan seuraavia raaka-aineita:...
Pasta Bolognese
En muista, milloin olisin purjehtinut viikon niin, ettei joku olisi tehnyt spagettia ja jauhelihakastiketta. Aloitetaan siis siitä. Tässä on purjeveneruokien klassikkoaineista. Pasta Bologneseen tarvitaan seuraavia raaka-aineita:Spagettia tai muuta pastaa, noin 75 –...