Fetasalaatti
Helteisinä kesäpäivinä auringon porottaessa lämpimät ruuat saattavat tuntua raskailta, joten usein salaatti tuntuu kevyeltä ja raikkaalta ja valmistuukin melko vaivattomasti.
Kreikassa lempisalaatti on ehdottomasti feta, johon tarvitaan seuraavia raaka-aineita:
- Feta-juustoa
- noin 75 g / hlä joka paikallisen tavan mukaan tämä murennetaan salaattin päälle, näin myös tuntuu maistuvan maukkaammalle
- tomaattia
- noin ½ – 1 / hlö, kannattaa vähän katsoa kokoa ja kokonaisuutta
- kurkkua
- pieni pala / hlö, kannattaa vähän katsoa kokoa ja kokonaisuutta
- punasipulia
- vähän kullekin, yksi sipuli riittää isoonkin salaattiin
- paprikaa
- noin ¼ / hlö, vähemmänkin riittää
- oliiveja
- salaattia
Välimerellä vihreä salaatti ei välttämättä ole aina kovin hyvän näköistä ja ellei hyvää ole saatavilla, kannattaa käyttää enemmän muita raaka-aineita ja tuoreyrttejä
Kastikkeeksi oliiviöljyä ja sitruunan mehua, pinnalle voi rouhia vähän pippuria ja paikallisen tavan mukaan oreganoa.
Salaatti kannattaa koota kerroksittain laakeaan tarjoiluastiaan tai suoraan lautasille. Näin feta-juusto ei murene salaattiin. Vaihtoehtoisesti voi sekoittaa muut raaka-aineet öljyn ja mausteiden kanssa ja murustaa feta-juuston pinnalle.
Kaveriksi paikallista leipää, jonka kanssa oliiviöljyä tai voita.

Katso myös:
Sinisimpukoita eli moulis mariniere
Tämä ei ehkä ole ajankohdallisesti kovin osuva reseptivinkki veneelle, vaan enemmänkin talvikauden ”kuvittele itsesi Ranskaan” -fiilistely. Simpukkasesonki ajoittuu myöhäiseen syksyyn, jolloin veneilykausi Suomessa on jo monella päättynyt. Simpukat kyllä olisivat...
Mikä tekee ruuanvalmistuksesta veneellä erityistä?
Mikä tekee venekokkailusta erityistä? Miksi se herättää kysymyksiä ja keskustelua? Miksi vesillä ei voisi tehdä ihan samaa ruokaa kuin kotona? Näihin kysymyksiin löydät vastauksen tästä blogitekstistä. Keli ruuanvalmistusta rajoittavana tekijänä Ehkä merkittävin...
Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa
Nakkikeitossa yhdistyy monta veneessä kokkailussa tärkeää etua. Suurin osa raaka-aineista säilyy myös muualla kuin jääkaapissa, halutessa keitto valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin säästää tiskiä. Nakkeja ja muitakin tarvittavia raaka-aineita saa yleensä...
0 Comments