Fetasalaatti

Reseptivinkit

Helteisinä kesäpäivinä auringon porottaessa lämpimät ruuat saattavat tuntua raskailta, joten usein salaatti tuntuu kevyeltä ja raikkaalta ja valmistuukin melko vaivattomasti.

Kreikassa lempisalaatti on ehdottomasti feta,  johon tarvitaan seuraavia raaka-aineita:

  • Feta-juustoa
  • noin 75 g / hlä joka paikallisen tavan mukaan tämä murennetaan salaattin päälle, näin myös tuntuu maistuvan maukkaammalle
  • tomaattia
  • noin ½ – 1 / hlö, kannattaa vähän katsoa kokoa ja kokonaisuutta
  • kurkkua
  • pieni pala / hlö, kannattaa vähän katsoa kokoa ja kokonaisuutta
  • punasipulia
  • vähän kullekin, yksi sipuli riittää isoonkin salaattiin
  • paprikaa
  • noin ¼ / hlö, vähemmänkin riittää
  • oliiveja
  • salaattia

Välimerellä vihreä salaatti ei välttämättä ole aina kovin hyvän näköistä ja ellei hyvää ole saatavilla, kannattaa käyttää enemmän muita raaka-aineita ja tuoreyrttejä

Kastikkeeksi oliiviöljyä ja sitruunan mehua, pinnalle voi rouhia vähän pippuria ja paikallisen tavan mukaan oreganoa.

Salaatti kannattaa koota kerroksittain laakeaan tarjoiluastiaan tai suoraan lautasille. Näin feta-juusto ei murene salaattiin. Vaihtoehtoisesti voi sekoittaa muut raaka-aineet öljyn ja mausteiden kanssa ja murustaa feta-juuston pinnalle.

Kaveriksi paikallista leipää, jonka kanssa oliiviöljyä tai voita.

Katso myös:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *