Lämmin perunasalaatti vai paistettuja perunoita 😉

Reseptivinkit

Keväällä käytetään paljon uusia perunoita paistettuna ja salaattina, ja tässäkin vaihtoehdot ovat moninaiset ja kannattaa hyödyntää mitä veneeltä löytyy. Edellisenä päivänä käytimme parsaa ja baby-pinaattia, joita on vielä paljon jäljellä, joten perunat saavat nyt osittain samoja lisukkeita.

Tarvitaan

  • perunoita, mielummin kevään uusia
  • krakovan makkaraa, tai muuta mieleistä
  • makkaraa
  • parsaa
  • baby-pinaattia
  • ruohosipulia
  • lehtipersiljaa

Pilko makkarat, pinaatti, ruohosipuli ja lehtipersilja. Keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, lisää pilkotut parsat perunoiden keitinveteen vähän ennenkuin perunat ovat valmiit.

Paista makkarat, pilkotut kypsät perunat ja parsa pannulla, lisää pinaatti, ruohosipuli ja lehtipersilja sekä mustapippuria myllystä. Yksinkertaista ja maukasta.

Jatkoimme samalla teemalla vielä seuraavanakin päivänä, jolloin paistetut perunat saivat kyytipojakseen parsaa, sipulia ja valkosipulia, yrttejä sekä keitettyjä kananmunia sekä kovaa italialaista juustoa.

Katso myös:

Sinisimpukoita eli moulis mariniere

Sinisimpukoita eli moulis mariniere

Tämä ei ehkä ole ajankohdallisesti kovin osuva reseptivinkki veneelle, vaan enemmänkin talvikauden ”kuvittele itsesi Ranskaan” -fiilistely. Simpukkasesonki ajoittuu myöhäiseen syksyyn, jolloin veneilykausi Suomessa on jo monella päättynyt. Simpukat kyllä olisivat...

read more
Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitossa yhdistyy monta veneessä kokkailussa tärkeää etua. Suurin osa raaka-aineista säilyy myös muualla kuin jääkaapissa, halutessa keitto valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin säästää tiskiä. Nakkeja ja muitakin tarvittavia raaka-aineita saa yleensä...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *