Tortellineja joka makuun

Reseptivinkit

Tortellineista erilaisilla lisukkeilla on muodostunut meillä arjen pikaruokaa. Tortellinien lisukkeeksi sopii melkein mikä vaan, joten se on oikein mainiota veneruokaa, kun resepti ja raaka-aineet eivät ole niin tarkkoja. Tässä versio pääsiäisseiluulta.

Tarvitaan

  • 1 pkt torellineja riittää kahdelle
  • pekonia, tällä kertaa kokeilimme lihaisampaa gourmet-pekonia
  • parsaa
  • baby-pinaattia
  • ruohosipulia
  • lehtipersiljaa
  • kirsikkatomaatteja

Valmistus

Pilko pekoni ja parsat, silppua ruohosipuli ja lehtipersilja, lohko kirsikkatomaatit. Laita tortellineille vesi kiehumaan ja keitä ohjeen mukaan muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä.

Paista pannulla pekoni ja parsa, lisää pinaatti, ruohosipuli ja lehtipersilja sekä kypsät torellinit ja aivan lopuksi kirsikkatomaatit. Rouhi päälle pippuria ja pyöräytä pannulla muutaman kerran että maut tasoittuvat. Tarjoile lorauksella oliiviöljyä, tosin näin keväällä on hyvä huolehtia oliiviöljyn lämmittämisestä auringossa, jos kaapissa on vielä niin viileää, että oliiviöljy jämähtää.

Toinen makoisa versio tulee halloum-juustosta, kaapista löytyvistä yrteistä sekä valkosipulista. Herkkusienet ja timjami toimii myös ja sitruunamehu.

Katso myös:

Sinisimpukoita eli moulis mariniere

Sinisimpukoita eli moulis mariniere

Tämä ei ehkä ole ajankohdallisesti kovin osuva reseptivinkki veneelle, vaan enemmänkin talvikauden ”kuvittele itsesi Ranskaan” -fiilistely. Simpukkasesonki ajoittuu myöhäiseen syksyyn, jolloin veneilykausi Suomessa on jo monella päättynyt. Simpukat kyllä olisivat...

read more
Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitossa yhdistyy monta veneessä kokkailussa tärkeää etua. Suurin osa raaka-aineista säilyy myös muualla kuin jääkaapissa, halutessa keitto valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin säästää tiskiä. Nakkeja ja muitakin tarvittavia raaka-aineita saa yleensä...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *