Kiukunestoruokaa

Kiukunestoruokaa

Meidän ruuanlaittofilosofiamme veneellä on, että aina on hyvä aika syödä. Mutta jos keli on kehno, tehdään jotain iisimpää. Ei olla tiukkapipoisia, mutta ymmärretään ruuan merkitys. Jos ei syö, tulee helposti kiukku. Erilaisista välipalapatukoista ja hedelmistä saa...

read more
Makumatkalla Skotlannissa

Makumatkalla Skotlannissa

Aloitimme blogin jakamalla reseptivinkkejä, joiden tarkoituksena on antaa ideoita ruuanvalmistukseen purjehduksilla ja näyttää millaisia ruokia veneellä on ollut tapana tehdä, ettei kenenkään tarvitsisi jännittää purjehdusloman kokkivuoroaan. Nyt ajattelimme laajentaa...

read more
Tortellineja joka makuun

Tortellineja joka makuun

Tortellineista erilaisilla lisukkeilla on muodostunut meillä arjen pikaruokaa. Tortellinien lisukkeeksi sopii melkein mikä vaan, joten se on oikein mainiota veneruokaa, kun resepti ja raaka-aineet eivät ole niin tarkkoja. Tässä versio pääsiäisseiluulta.Tarvitaan1 pkt...

read more
Riisipuuroa

Riisipuuroa

Ajankohdallisesti tulee nyt ehkä vähän jäljessä, mutta riisipuuron keittäminen onnistuu hyvin myös teräskattilassa kaasuliedellä. En tiedä muista, mutta ainakin minulle on uskoteltu, että riisipuuro palaa kaasuliekillä pohjaan keitti kuinka varovaisesti tahansa....

read more
Fetasalaatti

Fetasalaatti

Helteisinä kesäpäivinä auringon porottaessa lämpimät ruuat saattavat tuntua raskailta, joten usein salaatti tuntuu kevyeltä ja raikkaalta ja valmistuukin melko vaivattomasti.Kreikassa lempisalaatti on ehdottomasti feta,  johon tarvitaan seuraavia...

read more
Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

En muista, milloin olisin purjehtinut viikon niin, ettei joku olisi tehnyt spagettia ja jauhelihakastiketta. Aloitetaan siis siitä. Tässä on purjeveneruokien klassikkoaineista. Pasta Bologneseen tarvitaan seuraavia raaka-aineita:Spagettia tai muuta pastaa, noin 75 –...

read more