Ruuanvalmistusta kulun päällä

Ruuanvalmistusta kulun päällä

Päädyttiin viikonlopun kurssilla keskustelemaan siitä, kuinka ruuanvalmistus veneessä ylipäänsä onnistuu purjehdittaessa. Pienessäkin aallokossa kaikkihan heiluu ja keikkuu enemmän tai vähemmän, joten ajattelin palata nyt perusasioiden äärelle ja kertoa...

read more
Purjehdusretkelle varustautuminen

Purjehdusretkelle varustautuminen

Olemme nyt keväällä keskustelleet aloittelevien purjehtijoiden kanssa, millaista siellä purjehdusretkellä tai retkikurssilla oikein on. Missä nukutaan, mitä syödään, kuinka tehdään ruokaa, mitä pitäisi pakata ja sen sellaista. Muistan, kun olin aikoinaan lähdössä...

read more
Se rennompi risotto

Se rennompi risotto

Olen pitänyt italialaisittain valmistettua risottoa pelottavan hankalana ruokana, jossa hifistelyn määrä on loputon ja epäonnistumisen riski suunnaton. Ehkä näin hienoissa ravintiloissa ja italiassa onkin, mutta veneolosuhteissa risotto valmistuu itse asiassa melko...

read more
Hylkeenpyytäjien jäljillä

Hylkeenpyytäjien jäljillä

Vappua odotellessa minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä Perämerelle tutustumaan hylkeenpyyntiin. En ole osannut pelätä koronaa, mutta ymmärrän kyllä siihen liittyvän huolen. Itse oireettomana ajattelin kuitenkin rohjeta lähteä junalla kohti Raahea. Kokemukseni...

read more
Matkailua ja talvisia purjedusseikkailuja

Matkailua ja talvisia purjedusseikkailuja

Purjehduksen löydettyäni talvi on aina tuntunut liian pitkältä ja jotenkin tylsältä hukkaan heitetyltä ajalta ja olenkin joka talvi yrittänyt päästä purjehtimaan.  Leppoisia tuulia ja aurinkoa olisi varmasti varmimmin löytynyt Karibialta, mutta sinne saakka emme vielä...

read more
Makumatkalla Skotlannissa

Makumatkalla Skotlannissa

Aloitimme blogin jakamalla reseptivinkkejä, joiden tarkoituksena on antaa ideoita ruuanvalmistukseen purjehduksilla ja näyttää millaisia ruokia meillä on veneellä ollut tapana tehdä, ettei kenenkään tarvitsisi jännittää purjehdusloman kokkivuoroaan. Nyt ajattelimme...

read more
Lämmin perunasalaatti vai paistettuja perunoita ;-)

Lämmin perunasalaatti vai paistettuja perunoita 😉

Keväällä käytetään paljon uusia perunoita paistettuna ja salaattina, ja tässäkin vaihtoehdot ovat moninaiset ja kannattaa hyödyntää mitä veneeltä löytyy. Edellisenä päivänä käytimme parsaa ja baby-pinaattia, joita on vielä paljon jäljellä, joten perunat saavat nyt...

read more
Tortellineja joka makuun

Tortellineja joka makuun

Tortellineista erilaisilla lisukkeilla on muodostunut meillä arjen pikaruokaa. Tortellinien lisukkeeksi sopii melkein mikä vaan, joten se on oikein mainiota veneruokaa, kun resepti ja raaka-aineet eivät ole niin tarkkoja. Tässä versio pääsiäisseiluulta. Tarvitaan 1...

read more