Ajankohdallisesti tulee nyt ehkä vähän jäljessä, mutta riisipuuron keittäminen onnistuu hyvin myös teräskattilassa kaasuliedellä. En tiedä muista, mutta ainakin minulle on uskoteltu, että riisipuuro palaa kaasuliekillä pohjaan keitti kuinka varovaisesti tahansa. Onneksi joulupurjehduksellamme Kreikassa mukanamme oli ennakkoluulottomampi riisipuuronkeittäjä ja aloitimme joulupäivän perinteisesti riisipuurolla.

Keitimme ihan normaaliohjeen mukaisesti, eli tarvitaan:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l rasvaista maitoa
  • ½ – 1 tl suolaa

– lisäksi tarjoiluun kanelia, sokeria ja voita

Vesi kehautetaan, lisätään riisit ja annetaan veden imeytyä riiseihin.

Lisätään noin puolet maidosta (käytimme 3,5% rasvaa sisältävää) ja keitellään pienellä liekillä sekoittaen pohjasta saakka huolellisesti. Mukaan voi lisätä myös vähän voita.

Me keitimme illalla näin puolivalmiiksi, siirsimme yöksi rasiassa jääkaappiin ja keitimme kypsäksi aamulla. Eli aamulla puolivalmis puuro kattilaan, lisätään lähes kaikki maito ja keitellään jälleen pienellä liekillä pohjasta saakka sekoittaen, kunnes puuro on kypsää. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisätään suola, jonka määrä kannattaa maistaa omaan suuhun sopivaksi. Toki puuron voi keittää kerrallakin valmiiksi, mutta ellei kukaan halua herätä aamulla aikaisin puuron keittoon, näin riski puuron ylikypsymiseen on pienempi.

Katso myös:

Purjeveneen syysaskareet

Purjeveneen syysaskareet

Nyt kun purjevene on nostettu maihin odottamaan talvea ja pakkasia on ajankohtaista käydä läpi, mitä kaikkea purjehduskauden jälkeen on tullut tehtyä telakointikautta varten. Tapoja on monia ja yhtä oikeaa tapaa ei tässäkään ole, mutta ainakin tässä kirjoituksessa...

read more
Iltapurjehdukselle

Iltapurjehdukselle

Mikä se iltapurjehdus oikein on ja pitääkö minulla olla purjehduskokemusta tai jotain erikoisia varusteita, että voin osallistua? Tässä blogissa annan vastauksia yleisimpiin iltapurjehduksiin liittyviin kysymyksiin, kuten pukeutumiseen.Voinko osallistua...

read more
Purjeveneen kippariksi

Purjeveneen kippariksi

Edellisessä blogi-postauksessa selvensin Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi tarvittavia osaamistodistuksia. Nyt olisi sitten ajankohtaista miettiä, millaista osaamista kyseisten osaamistodistusten saaminen tai oman veneen kipparointi vaatii ja...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *