Kolin Runo oleskelupihalta päin.

Kolin Runo majatalo

Talvikaudella tarjoamme aamiaismajoitusta Kolilla. Meillä on aivan Kolin sydämessä neljän vierashuoneen kotoisa majatalo. Sijaitsemme Kolin kylän ja huipun välimaastossa. Kylälle kävelee puolessa tunnissa kävelytietä pitkin. Samoin kansallispuiston Luontokeskukselle vaaran laelle, jonne pääsee reippailemaan pääosin merkittyjä metsäpolkuja pitkin. Kansallispuiston polut ja valaistu latu kulkevat aivan lähistöllä, joten mökiltä on helppo lähteä suoraan päivän retkelle kävellen, hiihtäen tai polkupyörällä.  

Majatalossamme on neljä erilaista vasta remontoitua huonetta, joista voi varata omalle matkaporukalle sopivimman. Yläkerrassa on yhteinen oleskelutila ja aamiaiselle laskeudutaan alakerran aamiaishuoneeseen sekä saunalle. Auton voi pysäköidä pihapiiriin, jonka nurmikentällä voi loikoilla, lueskella tai nauttia metsän hiljaisuudesta

Majoitustilat sijaitsevat toisessa kerroksessa, joten tilamme eivät ole esteettömiä. Rahko-huoneeseen ovat tervetulleita myös pienet hyvinkäyttäytyvät lemmikit ja pihalla on koirahäkki ja -koppi ulkona viihtyville koirille. 

Klikkaa tästä varausjärjestelmäämme ja varaa majoitus suoraan meiltä. 

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin ja tiedusteluihin puhelimitse 0400 421 485 tai sähköpostilla kolinrunoi(@)gmail.com. Löydät meidät halutessasi myös Airbnbstä ja Bookingista.

Tutustu lisää Instagramissa @kolin_runo

Maisema Kolilta

Aamiainen ja ruokailut

Aamiaisella on aina tarjolla kahvia, teetä ja mehua, paikallisen leipomon leipää, leikkeleitä ja vihanneksia sekä jugurttia ja mysliä lisukkeineen. Halutessasi keitämme myös aamupuuron. Suosimme paikallisia tuotteita sekä luomu-tuotteita, kahvi ja tee ovat Reilun kaupan -sertifioitu.

Kerrothan ennen saapumista mahdolliset allergiat tai erityisruokavalion, niin osaamme varata kaikille sopivia raaka-aineita ja vähennämme hukkaa. 

Tarjoamme vieraillemme myös yksinkertaista kotiruokaa ennakkovarauksella. Talvella lämmitämme tuvan leivinuunia ja haudutamme siinä illalliseksi karjalanpaistia tai vegaanista kasvis-papupataa. Kesällä grillaamme kana- ja tofuvartaita, jotka tarjoamme uusien perunoiden, kauden salaatin ja kermaviilikastikkeen kera. Meiltä saa ostaa päivän touhuihin mukaan retkieväät.  

 

Yläaulan oleskelutila

Yhteiset tilat

Majoitustilat sijaitsevat talon toisessa kerroksessa, jossa on majoittujille yhteinen wc sekä oleskelutila. Oleskelutilassa on sohvat, televisio ja muutamia pelejä pelailtavaksi sekä iso terassi pihalle päin.

Alakerrassa on keittiö ja aamiaistila. Takkaa lämmitämme talvikaudella joka ilta  ja se tuo alakertaan pehmeän lämmön tunnun. Alakerrassa on myös toinen wc sekä suihkutila, joka on vieraidemme vapaassa käytössä. Saunan lämmitämme yksityisvuoroilla erillismaksusta. Leivinuunissa testailemme iltaisin erilaisia pataruokia, joita olet tervetullut kokeilemaan. 

Piharakennuksen lämpimässä suksienhoitohuoneessa voit säilyttää ja voidella suksesi päivän lumiolosuhteiden mukaan ja lähteä laduille vaikka suorana pihasta. Polkupyörä säilyy mukavasti autotallissa sääsuojassa, jonne on varattu pieni huoltopiste. 

Pihanurmikolla voit loikoilla ja lueskella tai käydä jäähyllä saunasta. Metsämaisema tarjoaa virikkeitä rauhoittumiseen ja haaveiluun, miksei myös inspiraatiota johonkin työasiaan. Talvella lumi tarjoaa mahdollisuuden möyrimiseen ja vaikkapa lumilyhtyjen tekemiseen.  Tähtiä on helppo ihailla, kun levittää lumelle makuualustan.

Tutustu lisää Instagramissa @kolin_runo

Kolin uhrihalkeama

Osaksi Kolin tarinaa

Tarjoamme lämpimät ja mutkattomat puitteet harrastamiseen ja luonnossa rauhoittumiseen Kolilla. Meillä tulet tutuksi Kolin mytologiaan ja tarinoihin, joista ammennamme tunnelmaa ja voimaa. Kolin metsissä voit vielä aistia vanhat ikiaikaiset henget ja löytää uudelleen ehkä kadottamasi luontoyhteyden. Yhdistämme vanhat tarinat ja tapahtumat nykypäivään, meillä olet osa Kolin tarinaa. 

Hetki, päivä tai vuorokausi metsässä virkistää ja rauhoittaa samaan aikaan, avaa aisteja, kehoa ja mieltä. Koli tarjoaa mahtavat puitteet retkeilyyn ja vaikkapa yhden yön vaellukseen Herajärven kierrokselle. Mikäli retkeily on sinulle vierasta neuvomme sinua alkuun. Voit vaikkapa kokeilla päivätirsoja pihapiirin laavulla ja keittelemällä siinä nokipannukahvit.

Ukko-Kolin huipulla aurinkoisena pakkaspäivänä.

Meille saapuminen

Meillä ollessa ei tarvitse autoa, sillä tärkeimmät vierailukohteet ovat kävelymatkan päässä ja kylältä voi vuokrata fillarin pidemmille seikkailuille. 

Mikäli et ole tulossa autolla, tässä muutama vinkki kulkemisesta julkisilla. 

Koulujen lukukauden aikaan arkipäivisin Ahmovaarasta on taksilla ajettava bussiyhteys Kolille. Sijaitsemme 500 m päässä lähimmästä pysäkistä. Bussi lähtee Joensuun bussiasemalta (eli rautatiasemalta) vähän yli kolme, Ahmovaarassa vaihdetaan taksibussiin, joka tuo kylälle. Etelästä ehtii siis hyvin aamujunalla Joensuuhun. Ahmovaaraan, noin 10 km päässä isomman tien varrella olevaan kylään kulkee useita busseja päivässä ja siitä taksi meille maksaa noin 30,-. Samat yhteydet toimivat paluussa – aamulähtö täältä Kolilta on vähän yli 8, joten sillä ehtii hyvin päivän aikana Joensuusta lähteviin juniin. Ajantasainen aikataulu kannattaa aina tarkistaa Matkahuollon aikatauluhausta.

Kesällä 2024 Kolille kulkee Vuonislahdesta sisävesilaiva M/S Marival II. Vuonislahteen pääsee junalla Joensuusta. Marivaliin saa myös pyörän mukaan. 

 

Tervetuloa pyöräilijä

Tervetuloa pyöräilijä

Toivotamme tervetulleiksi myös pyöräilijät ehkä rapaisine vaatteineen.

Pyörät saa pestyä pihalla ja yöksi ne saa sääsuojaan lukittuun autotalliimme. Autotallista löytyy perustyökalut,  jalkapumppu ja kuminkorjaussarja. Sähköpyörän akun voi ladata autotallissa tai pihavarastossa. 

Huonehintaan sisältyy aina liinavaatteet ja pyyhkeet sekä aamupala. Varaamalla illallisen ja retkieväät ennakkoon, varmistat saatavuuden. 

Majatalomme sijaitsee Pielisen kierros -retkipyöräilyreitin varrella ja Kolilla riittää kauniita ja rauhallisia hiekkateitä tutkittavaksi. 

Kesällä 2024 Kolin ja Vuonislahden välillä kulkee sisävesilaiva M/S Marival II, johon saa myös pyörän mukaan, joten noin 248 km mittaisen Pielisen kierroksen saa lyhennettyä pohjoiseen tai eteläiseen kierrokseen. Pielisen kierroksen reittikuvaus löytyy Outdoodactiven sivuilta.  

 

Karhunputki niityllä

Vastuullisuus

Elämme täällä luonnossa metsän keskellä yhtä Suomen kuuluisimmista kansallismaisemista, joten vastuullisuus, luonnon ja ihmisyyden kunnioittaminen on yksi perusarvoistamme.

Meille on tärkeää, että jokainen vieras tuntee olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi, tuli sitten mistä taustasta elämäntilanteesta. Haluamme luoda turvallisen ja avoimen ympäristön kaikille vieraillemme. 

Pyrimme kaikessa toiminnassamme välttämään materiaalien turhaa käyttöä ja tekemään aikaa ja käyttöä kestäviä hankintoja. Vaikka tontimme on pieni,  sen monimuotoisuus ilahduttaa joka päivä ja pyrimme jatkossakin huolehtimaan sen monimuotoisuudesta. 

Huoneiden sisustukseen olemme halunneet tuoda vanhoja esineitä ja luonnonmateriaaleja, haltioita ja muita henkiolentoja muistuttamaan meitä juuristamme. Aamiaiselle ja patoihin etsimme oman maakunnan tuotteita sekä Luomu ja Reilun kaupan -tuotteita ja suosimme kasvis- ja kalavaihtoehtoja. Hukan minimoimiseksi valmistamme aamupalat tilauksesta toiveidenne mukaisesti. 

Käytämme paikallisen sähköyhtiön ympäristövastuullista sähköä ja lämmitämme mökin maalämmöllä ja varaavalla takalla. Kaikissa huoneissa on palovaroittimet, takan yhteydessä on myös häkävaroitin. 

Olemme sitoutuneet vastuullisuustyöhön ja meillä on Good Travel Seal -sertifikaatti. 

Kolin Runo majatalo

Talvikaudella tarjoamme aamiaismajoitusta Kolilla. Meillä on aivan Kolin sydämessä kolmen vierashuoneen kotoisa majatalo. Mökki sijaitsee Kolin kylän ja huipun välimaastossa. Kylälle kävelee puolessa tunnissa kävelytietä pitkin. Samoin kansallispuiston Luontokeskukselle vaaran laelle, jonne pääsee reippailemaan pääosin merkittyjä metsäpolkuja pitkin. Kansallispuiston polut ja valaistu latu kulkevat aivan lähistöllä, joten mökiltä on helppo lähteä suoraan päivän retkelle kävellen, hiihtäen tai polkupyörällä.  

Majatalossamme on kolme erilaista vasta remontoitua huonetta, joista voi varata omalle matkaporukalle sopivimman. Yläkerrassa on yhteinen oleskelutila ja aamiaiselle laskeudutaan alakerran aamiaishuoneeseen sekä saunalle. Auton voi pysäköidä pihapiiriin, jonka nurmikentällä voi loikoilla, lueskella tai nauttia metsän hiljaisuudesta.

Majoitustilat sijaitsevat toisessa kerroksessa, joten tilamme eivät ole esteettömiä. Kratti-huoneeseen ovat tervetulleita myös pienet hyvinkäyttäytyvät koira ja pihalla on koirahäkki ja -koppi ulkona viihtyville koirille.  

Klikkaa tästä varausjärjestelmäämme ja varaa majoitus suoraan meiltä. 

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin ja tiedusteluihin puhelimitse 0400 421 485 tai sähköpostilla kolinrunoi(@)gmail.com. Löydät meidät halutessasi myös Airbnbstä ja Bookingista.

Tutustu lisää Instagramissa @kolin_runo

 

Kolin Runo oleskelupihalta päin.

Aamiainen

Aamiaisella on aina tarjolla tarjolla kahvia, teetä ja mehua, leipää, leikkeleitä ja vihanneksia sekä jugurttia ja mysliä lisukkeineen. Halutessasi keitämme myös aamupuuron. Suosimme paikallisia tuotteita sekä luomu-tuotteita, kahvi ja tee ovat Reilun kaupan -sertifioitu.

Kerrothan ennen saapumista mahdolliset allergiat tai erikoisruokavalion, niin osaamme varata kaikille sopivia raaka-aineita ja vähennämme hukkaa.

Tarjoamme vieraillemme myös yksinkertaista kotiruokaa. Talvella lämmitämme tuvan leivinuunia ja ennakkotilauksesta haudutamme siinä illalliseksi karjalanpaistia tai vegaanista kasvis-papupataa. Kesällä grillaamme kana- ja tofuvartaita, jotka tarjoamme uusien perunoiden, kauden salaatin ja kermaviilikastikkeen kera. Meiltä saa ostaa päivän touhuihin mukaan retkieväät.

 

 

 

 

Maisema Kolilta

Yhteiset tilat

Majoitustilat sijaitsevat talon toisessa kerroksessa, jossa on majoittujille yhteinen wc sekä oleskelutila. Oleskelutilassa on sohvat, televisio ja muutamia pelejä pelailtavaksi sekä iso terassi pihalle päin.

Alakerrassa on keittiö ja aamiaistila. Takkaa lämmitämme talvikaudella joka ilta  ja se tuo alakertaan pehmeän lämmön tunnun. Alakerrassa on myös toinen wc sekä suihkutila, joka on vieraidemme vapaassa käytössä. Saunan lämmitämme yksityisvuoroilla erillismaksusta. Leivinuunissa testailemme iltaisin erilaisia pataruokia, joita olet tervetullut kokeilemaan. 

Piharakennuksen lämpimässä suksienhoitohuoneessa voit säilyttää ja voidella suksesi päivän lumiolosuhteiden mukaan ja lähteä laduille vaikka suorana pihasta. Polkupyörä säilyy mukavasti autotallissa sääsuojassa, jonne on varattu pieni huoltopiste. 

Pihanurmikolla voit loikoilla ja lueskella tai käydä jäähyllä saunasta. Metsämaisema tarjoaa virikkeitä rauhoittumiseen ja haaveiluun, miksei myös inspiraatiota johonkin työasiaan. Talvella lumi tarjoaa mahdollisuuden möyrimiseen ja vaikkapa lumilyhtyjen tekemiseen.  Tähtiä on helppo ihailla, kun levittää lumelle makuualustan.

 

 

Yläaulan oleskelutila

Tervetuloa pyöräilijä

Toivotamme tervetulleiksi myös pyöräilijät ehkä rapaisine vaatteineen.

Pyörät saa pestyä pihalla ja yöksi ne saa sääsuojaan lukittuun autotalliimme. Autotallista löytyy perustyökalut,  jalkapumppu ja kuminkorjaussarja. Sähköpyörän akun voi ladata autotallissa tai pihavarastossa. 

Huonehintaan sisältyy aina liinavaatteet ja pyyhkeet sekä aamupala. Varaamalla illallisen ja retkieväät ennakkoon, varmistat saatavuuden. 

Majatalomme sijaitsee Pielisen kierros -retkipyöräilyreitin varrella ja Kolilla riittää kauniita ja rauhallisia hiekkateitä tutkittavaksi. 

Kesällä 2024 Kolin ja Vuonislahden välillä kulkee sisävesilaiva M/S Marival II, johon saa myös pyörän mukaan, joten noin 248 km mittaisen Pielisen kierroksen saa lyhennettyä pohjoiseen tai eteläiseen kierrokseen. Pielisen kierroksen reittikuvaus löytyy Outdoodactiven sivuilta.  

 

Tervetuloa pyöräilijä

Osaksi Kolin tarinaa

Tarjoamme lämpimät ja mutkattomat puitteet harrastamiseen ja luonnossa rauhoittumiseen Kolilla. Meillä tulet tutuksi Kolin mytologiaan ja tarinoihin, joista ammennamme tunnelmaa ja voimaa. Kolin metsissä voit vielä aistia vanhat ikiaikaiset henget ja löytää uudelleen ehkä kadottamasi luontoyhteyden. Yhdistämme vanhat tarinat ja tapahtumat nykypäivään, meillä olet osa Kolin tarinaa.

Hetki, päivä tai vuorokausi metsässä virkistää ja rauhoittaa samaan aikaan, avaa aisteja, kehoa ja mieltä. Koli tarjoaa mahtavat puitteet retkeilyyn ja vaikkapa yhden yön vaellukseen Herajärven kierrokselle. Mikäli retkeily on sinulle vierasta neuvomme sinua alkuun. Voit vaikkapa kokeilla päivätirsoja pihapiirin laavulla ja keittelemällä siinä nokipannukahvit.

 

 

Kolin uhrihalkeama

Meille saapuminen

tMeillä ollessa ei tarvitse autoa, sillä tärkeimmät vierailukohteet ovat kävelymatkan päässä ja kylältä voi vuokrata fillarin pidemmille seikkailuille. 

Mikäli et ole tulossa autolla, tässä muutama vinkki kulkemisesta julkisilla. 

Koulujen lukukauden aikaan arkipäivisin Ahmovaarasta on taksilla ajettava bussiyhteys Kolille. Sijaitsemme 500 m päässä lähimmästä pysäkistä. Bussi lähtee Joensuun bussiasemalta (eli rautatiasemalta) vähän yli kolme, Ahmovaarassa vaihdetaan taksibussiin, joka tuo kylälle. Etelästä ehtii siis hyvin aamujunalla Joensuuhun. Ahmovaaraan, noin 10 km päässä isomman tien varrella olevaan kylään kulkee useita busseja päivässä ja siitä taksi meille maksaa noin 30,-. Samat yhteydet toimivat paluussa – aamulähtö täältä Kolilta on vähän yli 8, joten sillä ehtii hyvin Joensuusta lähteviin juniin. Ajantasainen aikataulu kannattaa aina tarkistaa Matkahuollon aikatauluhausta.

Kesällä 2024 Kolille kulkee Vuonislahdesta sisävesilaiva M/S Marival II. Vuonislahteen pääsee junalla Joensuusta. Marivaliin saa myös pyörän mukaan. 

 

 

Ukko-Kolin huipulla aurinkoisena pakkaspäivänä.

Vastuullisuus

Huoneiden sisustamisessa olemme hyödyntäneet mökiltä löytynyttä esineistöä ja kukin huone on sisustettu jonkin mökkiin kuuluneen esineen ympärille. Sängyt, peitot ja tyynyt on kaikki hankittu uutena mukavuuden ja hygieenisyyden varmistamiseksi. Täkeissä ja tyynyissä käytetty polyesteri on kierrätettyä, puuvilla . 

Aamiaiselle ja patoihin etsimme oman maakunnan tuotteita sekä luomu-tuotteita ja suosimme kasvis- ja kalavaihtoehtoja. Hukan minimoimiseksi valmistamme aamupalat tilauksesta toiveidenne mukaisesti. 

Käytämme paikallisen sähköyhtiön ympäristövastuullisa sähköä ja lämmitämme mökin maalämmöllä ja varaavalla takalla. Käytämämme rakennusmateriaalit ovat ympäristöystävällisiä, remontissa olemme käyttäneet apuna useita paikallisia pienyrityksiä. Kaikkiin huoneisiin asennutimme palovaroittimet ja takan yhteydessä on myös häkävaroitin. 

Olemme sitoutuneet vastuullisuustyöhön ja meillä on Good Travel Seal -sertifikaatti. 

 

 

 

Kolin uhrihalkeama

Tervetuloa viettämään aikaa yhdessä!