Purjehduksen löydettyäni talvi on aina tuntunut liian pitkältä ja jotenkin tylsältä hukkaan heitetyltä ajalta ja olenkin joka talvi yrittänyt päästä purjehtimaan.  Leppoisia tuulia ja aurinkoa olisi varmasti varmimmin löytynyt Karibialta, mutta sinne saakka emme vielä ole halunneet itseämme lennättää. Nyt jo taakse jääneenä talvena pääsin purjehtimaan kolmesti, itse asiassa olin vesillä jokaisena kuukautena, joka oli kyllä aika superia! Kuluneen talven kolme erilaista purjehduslomaa kertovat hyvin purjehduksen monimuotoisuudesta ja vaihtelevuudesta.

Vuoden vaihteessa purjehdimme pari viikkoa Kreikassa ja vietimme samalla kulttuuri- ja liikuntalomaa. Purjehduksellisesti lomallemme osui sekä leppoisia aurinkoisia purjehduspäiviä, että vähän reippaampiakin tuulia, ja navakimpina päiviä päätimmekin seikkailla ja lenkkeillä saarilla ja keskittyä syömiseen. Aiginan saarella ajelimme tutustumaan saarten muihin kyliin autolla ja Poroksella huristelimme mäkiä skoottereilla etsiskellen vanhaa temppelinrauniota ja luostaria. Joulupäivänä kävimme ratsastamassa pitkin Hydran rannikkoa, alku- ja loppumatka kuljimme kylän läpi pitkin kapeita kujia ja hämmästelimme hevosten varmajalkaisuutta rappusia kiivetessä. Illalla nautimme jouluruokaa paikallisessa ravintolassa ja aamulla keittelimme riisipuuroa veneellä.  Aiginalla ja Poroksella olimme vaikuttuneita vanhoista temppelivuorista ja asuinpaikoista, joiden historia yltää kerroksellisesti yli 3000 vuoden taakse. Tuntuu mielettömältä kävellä kivetyksiä pitkin, kun tiedetään että samassa paikassa on asuttu ainakin jo pronssikaudella.

Vuoden toinen purjehdusloma oli varsinaista paratiisipurjehdusta trooppisilla Seychellien saarilla päiväntasaajan kupeessa. Talven jälkeen tuntui hyvältä olla taas kesävaatteissa ja sandaaleissa ja antaa lämpimän tuulen puhaltaa iholla ja trooppisten sadekuurojen viilentää. Nautimme auringosta, palmuista ja hiekkarannoista. Pysähtelimme lounaille moniin ankkuripaikoihin, joissa snorklailimme ja suppailimme etsien koralleja ja trooppisia kaloja sekä omaa paratiisiamme. Nautimme kypsistä eksoottisista hedelmistä, paistoimme keittobanaaneja ja ravintoloissa kokeilimme paikallisia curry-ruokia. Rauhallinen tunnelma jolloin auringonottoona ja lukemiseen malttoi keskittyä. Varsinainen rantaloma koettuna mereltä päin. 

Kevättalven purjehdus olikin sitten touhukkaampaa, kun osallistuin RYAn Yachtmaster tutkintoon ja siihen valmistavalle treeniviikolle Skotlannissa. Päivisin satoi ja paistoi, satoi ja paistoi, ja tuulikin sen verran, että saatiin oikein hyvää treeniä ja hiki valui kaikesta purjeiden säätämisestä ja vinssaamisesta välillä reippaassakin tuulessa. Tällä keikalla ei siis paljon ehditty matkailla ja katsella maisemia, vaan kaikki aika käytettiin muistinvirkistämiseen kaikesta mahdollisesta purjehdukseen liittyvästä ja jaettiin omien kokemuksien ja kiinnostuksiemme kautta vahvistuneita osaamisia toinen toisillemme.

Varsin monipuolinen purjehdustalvi siis takana ja kun kotimaassakin vene saatiin vesille maaliskuun puolella, tuntuu, että tästä voisi tulla hyväkin purjehdusvuosi. Korona tilanteen luoma epävarmuus yrittää laskea tunnelmaa, mutta pitää muistaa etsiä pieniä nauttimisen aiheita arjesta.

Katso myös:

Juhannusrääppiäiset

Juhannusrääppiäiset

Olen tainnut ennenkin kertoa ruuasta nimeltä kamikalöö. Eräät kurssilaiset tutustuttivat minut tähän erikoisherkkuun yhdellä Välimeren purjehduksella. Kamikalöö liittyy tilanteeseen,kKun ketään ei huvita lähteä käymään kaupassa tai kun kaappeihin vaan on kertynyt...

read more
Purjehdusretkellä

Purjehdusretkellä

Heinäkuussa järjestämme saaristossa purjehdusretkiä, joille voit tulla joko purjehduskurssille tai purjehdusretkelle. Kurssilaisten kanssa opiskellaan purjehdusta kurssiohjelman mukaisesti. Retkeläiset saavat nauttia purjehduksesta vähän rennommin ilman erityisiä...

read more
Loimulohi ei kaipaa kikkailuja

Loimulohi ei kaipaa kikkailuja

Nyt tehtiin niin helppoa ruokaa, että tämä ei tarvitse edes reseptiä! Oltiin liikenteessä Helsingissä, joten paikallisesta marketista saatiin tuoretta loimulohta, uusia perunoita ja rukiisia riisipiirakoita. Meillä ainakin usein mietitään, kuinka iltapalaksi tai...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *