Purjehduskursseja ja Saaristomerta

Purjehdusretkellä

Kesä on mennyt niin tiiviisti kursseja pitäessä, että blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Tässä vähän yhteenvetoa kesän kuulumisista.

Kesäkuussa purjehtijakursseja Helsingissä

Kesäkuussa pidimme purjehduskursseja Helsingissä. Aloitimme kurssit teoriailloilla veneellä. Jokaiseen kurssiin sisältyi purjehdusharjoittelua yleensä parina iltana ja sen jälkeen viikonloppuna Helsingin edustalla. Näillä ns. päiväkursseilla, harjoittelemme purjehdusta Helsingin lähivesillä ja teemme lyhyitä purjehduksia lähisaarten ympäri ja Helsingin edustalle. Näillä miniretkillä pääsemme hetkeksi oikeaan purjehdustunnelmaan treenaamisen lomassa. Helsinki näyttää mereltä käsin värikkään houkuttelevalta, kun pääsemme ihailemaan vaikkapa Kaivopuistoa ja Pihlajasaaren hiekkarantaa mereltä käsin. Viikonloppuisin pysähdymme lounastauolle nauttimaan jonkun lähiravintolan herkuista tai rentouduimme hetken Käärmesaaren nuotion ääressä.

Heinäkuussa retkeilimme Saaristomerellä

Kesällä purjehdimme Saaristomerellä viitisen viikkoa kesäkuun loppupuolelta heinäkuun loppuun. Aloitimme kurssit avomeripurjehdusharjoituksella purjehtimalla yön yli Helsingistä aurinkoiseen Hankoon, jonne saavuimme auringon jo noustua selkeän ja valoisan yön jälkeen. Auringonnousu kirkkaana kesäyönä merellä oli upean värinen ja tunnelmallinen ja kurssilaiset haltioissaan yöllisestä merestä.

Varsinaiset purjehdusretket ja retkikurssit suuntautuivat Turkuun ja Turun saaristoon ja vierailimme myös Ahvenanmaalla ja Maarianhaminassa. Kesäinen saaristo tarjosi kaikenlaista keliä, oli aurinkoa ja sadetta, tuulta ja tyventä, joten kurssilaiset ja retkeläiset saivat monipuolisen kuvan purjehduksesta. Tunsimme tuulen tuiverruksen hiuksissa, kuulimme meren kuohuvan keulassa ja aaltojen pärskyvän veneen kylkiin. Purjehdimme paljon, pidimme vähän tuulta, kastuimme kesäsateessa ja kuivattelimme kastuneita vaatteitamme sataman kuivausrummussa. Villahousuja taisimme pitää vähän enemmän kuin shortseja, mutta ainakaan emme palelleet. Saaristo tarjosi parastaan ja pääsimme tutustumaan sydämellisiin ja persoonallisiin satamiin, joista kaikilla oli omanlaisensa ja suorastaan käsinkosketeltava tunnelma, luonne, historia ja luonto. 

Syysseikkailut Ahvenenmaalle ja Turkuun

Syyskuussa purjehdimme vielä muutaman seikkailupurjehduksen Saaristomerellä ja Suomenlahdella ja syyskuussa on vielä yksi purjehtijakurssi Helsingissä. Lokakuussa onkin sitten aika nostaa vene maihin, miettiä tekemistä talveksi ja alkaa valmistautumaan ensi kesään. Toivottavasti pääsisimme talven aikana purjehtimaan myös jonnekin ulkomaille, missä meri ei jäädy. 

Katse jo vuoteen 2021

Ensi kesän suunnittelu on jo käynnissä, joten jos haluat lähteä kanssamme merelle oppimaan purjehdusta tai vain nautiskelemaan merestä ja saaristosta kannattaa pysyä kuulolla! 

EDIT 26.10.2020 Kesän 2021 suunnittelu etenee – tästä kesän 2021 kurssiohjelmaan:

Purjehduskurssit

 

Katso myös:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *