Kesä on mennyt niin tiiviisti kursseja pitäessä, että blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Tässä vähän yhteenvetoa kesän kuulumisista.

Kesäkuussa pidimme purjehduskursseja Helsingissä. Aloitimme kurssit teoriailloilla veneellä. Jokaiseen kurssiin sisältyi purjehdusharjoittelua yleensä ensin parina iltana ja sen jälkeen viikonloppuna Helsingin edustalla. Näillä ns. päiväkursseilla, joista palataan kotiin yöksi harjoittelemme lähialueella ja teemme lyhyitä purjehduksia lähisaarten ympäri ja Helsingin edustalle. Näillä miniretkillä pääsemme hetkeksi oikeaan purjehdustunnelmaan treenaamisen lomassa. Helsinki näyttää mereltä käsin värikkään houkuttelevalta, kun pääsemme ihailemaan vaikkapa Kaivopuistoa ja Pihlajasaaren hiekkarantaa mereltä käsin. Viikonlopun lounastauoille pysähdyimme nauttimaan jonkin lähiravintolan herkuista tai rentouduimme hetken Käärmesaaren nuotion ääressä.

Saaristomerellä purjehdimem viitisen viikkoa kesäkuun loppupuolelta heinäkuun loppuun. Aloitimme kurssit avomeripurjehdusharjoituksella purjehtimalla yön yli Helsingistä aurinkoiseen Hankoon, jonne saavuimme selkeän ja valoisan yön jälkeen. Auringon nousu merellä oli upean värinen ja kurssilaiset haltioissaan yöllisestä merestä.

Varsinaiset purjehdusretket ja retkikurssit suuntautuivat Turkuun ja Turun saaristoon ja vierailimme myös Ahvenanmaalla ja Maarianhaminassa. Kesäinen saaristo tarjosi kaikenlaista keliä, oli aurinkoa ja sadetta, tuulta ja tyventä, joten kurssilaiset ja retkeläiset saivat monipuolisen kuvan purjehduksesta. Tunsimme tuulen tuiverruksen hiuksissa, kuulimme meren kuohuvan keulassa ja aaltojen pärskyvän veneen kylkiin. Purjehdimme paljon, pidimme vähän tuulta, kastuimme kesäsateessa ja kuivattelimme kastuneita vaatteitamme sataman kuivausrummussa. Villahousuja taisimme pitää vähän enemmän kuin shortseja, mutta ainakaan emme palelleet. Saaristo tarjosi parastaan ja pääsimme tutustumaan sydämellisiin ja persoonallisiin satamiin, joista kaikilla oli omanlaisensa ja suorastaan käsinkosketeltava tunnelma, luonne, historia ja luonto. 

Syyskuussa purjehdimme vielä muutaman seikkailupurjehduksen Saaristomerellä ja Suomenlahdella ja syyskuussa on vielä yksi purjehtijakurssi Helsingissä. Lokakuussa onkin sitten aika nostaa vene maihin, miettiä tekemistä talveksi ja alkaa valmistautumaan ensi kesään. Toivottavasti pääsisimme talven aikana purjehtimaan myös jonnekin ulkomaille, missä meri ei jäädy. 

Ensi kesän suunnittelu on jo käynnissä, joten jos haluat lähteä kanssamme merelle oppimaan purjehdusta tai vain nautiskelemaan merestä ja saaristosta kannattaa pysyä kuulolla! 

 

Katso myös:

Purjeveneen kippariksi

Purjeveneen kippariksi

Purjeveneen kippariksiEdellisessä blogi-postauksessa yritin selventää kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi tarvittavia osaamistodistuksia. Nyt olisi sitten ajankohtaista miettiä, millaista osaamista kyseisten osaamistodistuksien saaminen tai oman...

read more
Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan hakeminenKesän aikana olemme keskustelleet paljon veneiden vuokraamisesta ja kansainvälisestä huviveneenkuljettajankirjasta eli ns. kv-kirjasta. Yritän tiivistää tähän kv-kirjan osaamistodistuksiin liittyviä taustoja sekä...

read more
Juhannusrääppiäiset

Juhannusrääppiäiset

Olen tainnut ennenkin kertoa ruuasta nimeltä kamikalöö. Eräät kurssilaiset tutustuttivat minut tähän erikoisherkkuun yhdellä Välimeren purjehduksella. Kamikalöö liittyy tilanteeseen,kKun ketään ei huvita lähteä käymään kaupassa tai kun kaappeihin vaan on kertynyt...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *