Sinisimpukoita eli moulis mariniere

Reseptivinkit

Tämä ei ehkä ole ajankohdallisesti kovin osuva reseptivinkki veneelle, vaan enemmänkin talvikauden ”kuvittele itsesi Ranskaan” -fiilistely. Simpukkasesonki ajoittuu myöhäiseen syksyyn, jolloin veneilykausi Suomessa on jo monella päättynyt. Simpukat kyllä olisivat sopivaa veneruokaa, sillä ne valmistuvat nopeasti yhdessä kattilassa ja niiden valmistamiseen tarvitsee vain muutamia raaka-aikeita.

Tarvitset:

  • pussillisen sinisimpukoita
  • salottisipulia (2-3 pientä tai yhden ison)
  • valkosipulia: muutama kynsi
  • voita, melko reilusti
  • kuivaa valkoviiniä, muutama desi
  • lehtipersiljaa, pieni nippu
  • patonkia

Valmistus:

  • Huuhdo simpukat kylmällä vedellä. Jos ne ovat vähän auki, kopauttele niitä ja tarkista että ne menevät kiinni. Rikkoontuneet ja auki jäävät simpukat laitetaan pois.
  • Pilko salottisipuli ja valkosipuli sekä lehtipersilja
  • Sulata voi isossa kattilassa, kuullota sipulit
  • Lisää muutama desi valkoviiniä ja kuumenna kiehuvaksi
  • Lisää simpukat ja sulje kansi
  • Anna simpukoiden kypsyä viinin höyryssä 4 – 6 minuuttia, kunnes ne ovat auenneet
  • Ripottele päälle reilusti lehtipersiljaa
  • Nosta simpukat syville lautasille ja annostele lientä niiden päälle

Dippaile patonkia herkulliseen keitinliemeen, juomaksi ketinliemeen käyttämääsi valkoviiniä ja nautiskele illasta ranskalaisen kahvilamusiikin kera.

 

Makumata Italiaan eli simpukkapasta

Jos simpukoita jää yli, niin seuraavan päivänä kannattaa katseet kääntää Italiaan ja valmistaa niistä suussasulavaa simpukka-pastaa!

Tarvitaan:

  • tuorapastaa
  • valkoviinissä keitettyjä sinisimpukoita
  • simpukoiden keitinlientä
  • oliiviöljyä
  • sitruuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:

  • Perkaa simpukat kuoristaan. Voit jättää muutaman kuoriin annosten koristelua varten.
  • Keitä pasta melkein kypsäksi ja valuta.
  • Lisää simpukoiden keitinliemi kattilaan, lisää pasta ja simpukat ja kiehauta kypsäksi
  • Lisää päälle suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja hieman sitruunamehua
Simpukkapastaa

Katso myös:

Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitossa yhdistyy monta veneessä kokkailussa tärkeää etua. Suurin osa raaka-aineista säilyy myös muualla kuin jääkaapissa, halutessa keitto valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin säästää tiskiä. Nakkeja ja muitakin tarvittavia raaka-aineita saa yleensä...

read more
Purjeveneen syysaskareet

Purjeveneen syysaskareet

Nyt kun purjevene on nostettu maihin odottamaan talvea ja pakkasia on ajankohtaista käydä läpi, mitä kaikkea purjehduskauden jälkeen on tullut tehtyä telakointikautta varten. Tapoja on monia ja yhtä oikeaa tapaa ei tässäkään ole, mutta ainakin tässä kirjoituksessa...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *