Sinisimpukoita eli moulis mariniere
Tämä ei ehkä ole ajankohdallisesti kovin osuva reseptivinkki veneelle, vaan enemmänkin talvikauden ”kuvittele itsesi Ranskaan” -fiilistely. Simpukkasesonki ajoittuu myöhäiseen syksyyn, jolloin veneilykausi Suomessa on jo monella päättynyt. Simpukat kyllä olisivat sopivaa veneruokaa, sillä ne valmistuvat nopeasti yhdessä kattilassa ja niiden valmistamiseen tarvitsee vain muutamia raaka-aikeita.
Tarvitset:
- pussillisen sinisimpukoita
- salottisipulia (2-3 pientä tai yhden ison)
- valkosipulia: muutama kynsi
- voita, melko reilusti
- kuivaa valkoviiniä, muutama desi
- lehtipersiljaa, pieni nippu
- patonkia
Valmistus:
- Huuhdo simpukat kylmällä vedellä. Jos ne ovat vähän auki, kopauttele niitä ja tarkista että ne menevät kiinni. Rikkoontuneet ja auki jäävät simpukat laitetaan pois.
- Pilko salottisipuli ja valkosipuli sekä lehtipersilja
- Sulata voi isossa kattilassa, kuullota sipulit
- Lisää muutama desi valkoviiniä ja kuumenna kiehuvaksi
- Lisää simpukat ja sulje kansi
- Anna simpukoiden kypsyä viinin höyryssä 4 – 6 minuuttia, kunnes ne ovat auenneet
- Ripottele päälle reilusti lehtipersiljaa
- Nosta simpukat syville lautasille ja annostele lientä niiden päälle
Dippaile patonkia herkulliseen keitinliemeen, juomaksi ketinliemeen käyttämääsi valkoviiniä ja nautiskele illasta ranskalaisen kahvilamusiikin kera.
Makumata Italiaan eli simpukkapasta
Jos simpukoita jää yli, niin seuraavan päivänä kannattaa katseet kääntää Italiaan ja valmistaa niistä suussasulavaa simpukka-pastaa!
Tarvitaan:
- tuorapastaa
- valkoviinissä keitettyjä sinisimpukoita
- simpukoiden keitinlientä
- oliiviöljyä
- sitruuna
- suolaa ja pippuria
Valmistus:
- Perkaa simpukat kuoristaan. Voit jättää muutaman kuoriin annosten koristelua varten.
- Keitä pasta melkein kypsäksi ja valuta.
- Lisää simpukoiden keitinliemi kattilaan, lisää pasta ja simpukat ja kiehauta kypsäksi
- Lisää päälle suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja hieman sitruunamehua


Katso myös:
Mikä tekee ruuanvalmistuksesta veneellä erityistä?
Mikä tekee venekokkailusta erityistä? Miksi se herättää kysymyksiä ja keskustelua? Miksi vesillä ei voisi tehdä ihan samaa ruokaa kuin kotona? Näihin kysymyksiin löydät vastauksen tästä blogitekstistä. Keli ruuanvalmistusta rajoittavana tekijänä Ehkä merkittävin...
Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa
Nakkikeitossa yhdistyy monta veneessä kokkailussa tärkeää etua. Suurin osa raaka-aineista säilyy myös muualla kuin jääkaapissa, halutessa keitto valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin säästää tiskiä. Nakkeja ja muitakin tarvittavia raaka-aineita saa yleensä...
Purjeveneen syysaskareet
Nyt kun purjevene on nostettu maihin odottamaan talvea ja pakkasia on ajankohtaista käydä läpi, mitä kaikkea purjehduskauden jälkeen on tullut tehtyä telakointikautta varten. Tapoja on monia ja yhtä oikeaa tapaa ei tässäkään ole, mutta ainakin tässä kirjoituksessa...
0 Comments