Purjehduskurssilla Skotlannissa

Purjehduskurssit 2024

Kesän 2024 vietämme mukavasti Saaristomeren äärellä. Kotisatamamme on idyllinen Taalintehdas, josta käsin järjestämme kursseja ja retkiä saaristoon. 

Purjehtijakurssit löydät nyt omalta sivulta, samoin Saaristopäällikkökurssit.

Retkipurjehduksilla pääset kokeilemaan purjehdusta, harjoittelemaan kurssilla oppimiasi taitoja tai vain nauttimaan merestä ja saaristosta. Retkipurjehdukset toimivat hyvin purjehtijakurssin kertauksena, preppauksena saaristopäällikkökurssille tai ihan vain purjehduksesta nauttimiseen! Kysymme kunkin toiveista ja odotuksista aina purjehduksen aluksi, niin pääset mukaan tekemiseen!

Talvi kannattaa hyödyntää opiskelemalla vaikkapa navigointia.

Jos haaveissasi on oman veneen kipparointi tai veneen vuokraaminen tutustu Aloittelijasta kippariksi – sivuumme.   

Purjehduskurssit 2024

Kesän 2024 vietämme mukavasti Saaristomeren äärellä. Kotisatamamme on Taalintehdas, josta käsin järjestämme kursseja ja retkiä saaristoon.   

Purjehtijakurssit löydät nyt omalta sivulta, samoin Saaristopäällikkökurssit. Retkipurjehdukset toimivat hyvin purjehtijakurssin kertauksena, preppauksena saaristopäällikkökurssille tai ihan vain purjehduksesta nauttimiseen! Kysymme kunkin toiveista ja odotuksista aina purjehduksen aluksi, niin pääset mukaan tekemiseen!

Retkipurjehduksilla pääset kokeilemaan purjehdusta, harjoittelemaan kurssilla oppimiasi taitoja tai vain nauttimaan merestä ja saaristosta.

Talvi kannattaa hyödyntää opiskelemalla vaikkapa navigointia.

Jos haaveissasi on oman veneen kipparointi tai veneen vuokraaminen tutustu Aloittelijasta kippariksi – sivuumme.  

Purjehduskurssilla Skotlannissa

Kurssitarjontamme

Saaristopäällikkökurssi

Saaristopäällikkökurssi on aloittelevan kipparin kurssi. Saaristopäällikkökurssilla harjoittelet kipparointitaitoja eli mm. reittisuunnittelua, navigointia, kommunikointia miehistön kanssa sekä syvennät ja monipuolistat purjehdusosaamistasi ja erilaisia turvallisuusnäkökohtia. Saaristopäällikkökurssille tullessa sinun tulee hallita purjeveneen peruskäsittely ja Navigointi 1-tasoinen tai saaristonavigoinnin tasoinen teoria, jota kurssilla harjoitellaan käytännössä. Tavoitteena saaristopäällikkökurssilla on, että sen käytyäsi osaisit purjehtia turvallisesti tutuilla vesillä hyvien olosuhteiden vallitessa.

Järjestämme kysynnän mukaan myös rannikkopäällikkökursseja, joka on jo kokeneemman kipparin syventävä kurssi.

Purjehtijakurssi

Purjehtijakurssi on aloittelevan purjehtijan kurssi, jolla opit purjehduksen miehistötaitoja, eli miten purjevene liikkuu ja miksi se kallistuu vaan ei kaadu, kuinka purjeita käsitellään ja säädetään turvallisesti, ylläpidetään vauhtia sekä miten huolehditaan, etteivät köydet ole aina solmussa. Purjehtijakurssille osallistumiselle ei ole osaamisvaatimuksia, innostus oppia purjehtimaan riittää. Kurssin pituus on 32 tuntia, joista 8 tuntia voi olla luokkahuoneopetusta, kuten kesän päiväkursseilla Helsingissä. Retkikursseilla retkeillään eli asutaan veneessä, tehdään ruuat ja opetellaan kursissisältö retken muodossa.

Päiväkurssi

Purjehtija- ja saaristopäällikkökurssi voidaan järjestää päiväkurssina tai retkikurssina. Päiväkurssi on nimensä mukaisesti päivistä ja illoista koostuva kurssi niin, että illalla palataan aina kotisatamaan ja seuraavana päivänä nähdään taas veneellä. Päiväkursseja järjestetään Helsingissä, lähtö ja paluu aina samaan paikkaan. Päiväkurssi kestää 3 päivää ja sen lisäksi kurssiin kuuluu teoriaosuus, joka toteutetaan usein kahden arki-illan aikana.

Retkikurssi

Purjehtija- ja saaristopäällikkökurssi voidaan järjestää päiväkurssina tai retkikurssina.Retkikurssi on purjeveneellä retkeilyä. Retkikurssilla asumme veneessä ja purjehdimme saaristossa tutustuen purjehdukseen ja saariston ihaniin pikkusatamiin ja saariin. Retkikursseja on ohjelmassa pääasiassa heinäkuussa. Usein retkikurssin lähtösatama on eri kuin mihin kurssi loppuu, mutta vaihdot on suunniteltu niin, että julkisilla kulkuneuvoilla pääsee paikalle ja pois. Retkikurssin hinta sisältää kurssipaikan. Ruokakulut, satamamaksut ja polttoainekulut katetaan yhteisesti osallistujien kesken.

 

Purjehtijakurssit ovat Purjehduksenopettajat PORY ry:n laatujärjestelmän mukaisia kursseja. Lue lisää kurssista PORYn sivuilta tästä.

info@alluresailing.fi / 0400 421 485