Juhannusrääppiäiset

Reseptivinkit

Olen tainnut ennenkin kertoa ruuasta nimeltä kamikalöö. Eräät kurssilaiset tutustuttivat minut tähän erikoisherkkuun yhdellä Välimeren purjehduksella. Kamikalöö liittyy tilanteeseen,kKun ketään ei huvita lähteä käymään kaupassa tai kun kaappeihin vaan on kertynyt erinäisiä sekalaisia raaka-aineita, on aika valmsitaa kamikallöö eli tutkia mitä kaapista löytyy ja valmistaa ruoka näistä superihanista löydöistä.

Juhannuksen jälkeinen viikko onkin näköjään mitä mainioin hetki löytää herkkuja iltaruuaksi. Kaapista siis löytyi

  • entrecote pihvi
  • tomaattia 
  • basilikaa
  • munia
  • herkkusieniä
  • kevätsipulia
  • yksi siivu juustoa

Aloitin pilkkomalla tomaatit suupalankokoisiksi ja silppuamalla basilikan jämät siihen päälle. Juhannuksen herkkuihin oli varattu vielä viikunabalsamicoa, joten sitä vielä tomaattien päälle.

Usein kaapeista löytyy myös kanamunia, joten paiston pari munaa pannun toisella laidalla munakkaaksi ja muutaman herkkusienen ja kevätsipulin varsia toisella. Juustopaketin pohjalla oli yksi viipale juustoa, joten pilkoin sen tulitikun mittaisiksi suikaleiksi ja sulatin munakkaan päällä, johon nostin myös herkkusienet ja sipulin. Siirsin tämän suoraan lautaselle.

Sitten se ultimaattinen herkku – naudan entrecote, joka siis oli raakakypsynyt viikon lisää vakuumipakkauksessaan ja oli näin ollen vielä mureampi kuin juhannuksena. Suolaa ja pipppuria kaiken päälle ja nautitaan ulkosalla helteissä Hangon satamassa.

Liikkeellä ollessa olisin yksinkertaistanut prosessia pilkkomalla pihvin suikaleiksi ja paistamalla lihan, munakkaan, herkkusienet ja sipulin kerralla samalla pannulla. Olisin varmaan laittanut tomaatitkin sinne samaan tai säästänyt yksinkertaisuuden nimissä aamiaiselle. Lisäämällä pari munaa yhdestä pihvistä olisi saanut helposti pari annosta, kun muitakin lisukkeita löytyi. Nyt sain koko pihvin itse 😊. 

Katso myös:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *