Olen tainnut ennenkin kertoa ruuasta nimeltä kamikalöö. Eräät kurssilaiset tutustuttivat minut tähän erikoisherkkuun yhdellä Välimeren purjehduksella. Kamikalöö liittyy tilanteeseen,kKun ketään ei huvita lähteä käymään kaupassa tai kun kaappeihin vaan on kertynyt erinäisiä sekalaisia raaka-aineita, on aika valmsitaa kamikallöö eli tutkia mitä kaapista löytyy ja valmistaa ruoka näistä superihanista löydöistä.

Juhannuksen jälkeinen viikko onkin näköjään mitä mainioin hetki löytää herkkuja iltaruuaksi. Kaapista siis löytyi

  • entrecote pihvi
  • tomaattia 
  • basilikaa
  • munia
  • herkkusieniä
  • kevätsipulia
  • yksi siivu juustoa

Aloitin pilkkomalla tomaatit suupalankokoisiksi ja silppuamalla basilikan jämät siihen päälle. Juhannuksen herkkuihin oli varattu vielä viikunabalsamicoa, joten sitä vielä tomaattien päälle.

Usein kaapeista löytyy myös kanamunia, joten paiston pari munaa pannun toisella laidalla munakkaaksi ja muutaman herkkusienen ja kevätsipulin varsia toisella. Juustopaketin pohjalla oli yksi viipale juustoa, joten pilkoin sen tulitikun mittaisiksi suikaleiksi ja sulatin munakkaan päällä, johon nostin myös herkkusienet ja sipulin. Siirsin tämän suoraan lautaselle.

Sitten se ultimaattinen herkku – naudan entrecote, joka siis oli raakakypsynyt viikon lisää vakuumipakkauksessaan ja oli näin ollen vielä mureampi kuin juhannuksena. Suolaa ja pipppuria kaiken päälle ja nautitaan ulkosalla helteissä Hangon satamassa.

Liikkeellä ollessa olisin yksinkertaistanut prosessia pilkkomalla pihvin suikaleiksi ja paistamalla lihan, munakkaan, herkkusienet ja sipulin kerralla samalla pannulla. Olisin varmaan laittanut tomaatitkin sinne samaan tai säästänyt yksinkertaisuuden nimissä aamiaiselle. Lisäämällä pari munaa yhdestä pihvistä olisi saanut helposti pari annosta, kun muitakin lisukkeita löytyi. Nyt sain koko pihvin itse 😊. 

Katso myös:

Purjeveneen kippariksi

Purjeveneen kippariksi

Purjeveneen kippariksiEdellisessä blogi-postauksessa yritin selventää kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi tarvittavia osaamistodistuksia. Nyt olisi sitten ajankohtaista miettiä, millaista osaamista kyseisten osaamistodistuksien saaminen tai oman...

read more
Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan hakeminenKesän aikana olemme keskustelleet paljon veneiden vuokraamisesta ja kansainvälisestä huviveneenkuljettajankirjasta eli ns. kv-kirjasta. Yritän tiivistää tähän kv-kirjan osaamistodistuksiin liittyviä taustoja sekä...

read more
Purjehduskursseja ja Saaristomerta

Purjehduskursseja ja Saaristomerta

Kesä on mennyt niin tiiviisti kursseja pitäessä, että blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Tässä vähän yhteenvetoa kesän kuulumisista. Kesäkuussa pidimme purjehduskursseja Helsingissä. Aloitimme kurssit teoriailloilla veneellä. Jokaiseen kurssiin sisältyi...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *