Juhannusrääppiäiset

Reseptivinkit

Olen tainnut ennenkin kertoa ruuasta nimeltä kamikalöö. Eräät kurssilaiset tutustuttivat minut tähän erikoisherkkuun yhdellä Välimeren purjehduksella. Kamikalöö liittyy tilanteeseen,kKun ketään ei huvita lähteä käymään kaupassa tai kun kaappeihin vaan on kertynyt erinäisiä sekalaisia raaka-aineita, on aika valmsitaa kamikallöö eli tutkia mitä kaapista löytyy ja valmistaa ruoka näistä superihanista löydöistä.

Juhannuksen jälkeinen viikko onkin näköjään mitä mainioin hetki löytää herkkuja iltaruuaksi. Kaapista siis löytyi

  • entrecote pihvi
  • tomaattia 
  • basilikaa
  • munia
  • herkkusieniä
  • kevätsipulia
  • yksi siivu juustoa

Aloitin pilkkomalla tomaatit suupalankokoisiksi ja silppuamalla basilikan jämät siihen päälle. Juhannuksen herkkuihin oli varattu vielä viikunabalsamicoa, joten sitä vielä tomaattien päälle.

Usein kaapeista löytyy myös kanamunia, joten paiston pari munaa pannun toisella laidalla munakkaaksi ja muutaman herkkusienen ja kevätsipulin varsia toisella. Juustopaketin pohjalla oli yksi viipale juustoa, joten pilkoin sen tulitikun mittaisiksi suikaleiksi ja sulatin munakkaan päällä, johon nostin myös herkkusienet ja sipulin. Siirsin tämän suoraan lautaselle.

Sitten se ultimaattinen herkku – naudan entrecote, joka siis oli raakakypsynyt viikon lisää vakuumipakkauksessaan ja oli näin ollen vielä mureampi kuin juhannuksena. Suolaa ja pipppuria kaiken päälle ja nautitaan ulkosalla helteissä Hangon satamassa.

Liikkeellä ollessa olisin yksinkertaistanut prosessia pilkkomalla pihvin suikaleiksi ja paistamalla lihan, munakkaan, herkkusienet ja sipulin kerralla samalla pannulla. Olisin varmaan laittanut tomaatitkin sinne samaan tai säästänyt yksinkertaisuuden nimissä aamiaiselle. Lisäämällä pari munaa yhdestä pihvistä olisi saanut helposti pari annosta, kun muitakin lisukkeita löytyi. Nyt sain koko pihvin itse 😊. 

Katso myös:

Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitossa yhdistyy monta veneessä kokkailussa tärkeää etua. Suurin osa raaka-aineista säilyy myös muualla kuin jääkaapissa, halutessa keitto valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin säästää tiskiä. Nakkeja ja muitakin tarvittavia raaka-aineita saa yleensä...

read more
Purjeveneen syysaskareet

Purjeveneen syysaskareet

Nyt kun purjevene on nostettu maihin odottamaan talvea ja pakkasia on ajankohtaista käydä läpi, mitä kaikkea purjehduskauden jälkeen on tullut tehtyä telakointikautta varten. Tapoja on monia ja yhtä oikeaa tapaa ei tässäkään ole, mutta ainakin tässä kirjoituksessa...

read more
Millaista iltapurjehduksella on

Millaista iltapurjehduksella on

Mikä se iltapurjehdus oikein on ja pitääkö minulla olla purjehduskokemusta tai jotain erikoisia varusteita, että voin osallistua? Tässä blogissa annan vastauksia yleisimpiin iltapurjehduksiin liittyviin kysymyksiin, kuten pukeutumiseen. Voinko osallistua...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *