Loimulohi ei kaipaa kikkailuja

Reseptivinkit

Nyt tehtiin niin helppoa ruokaa, että tämä ei tarvitse edes reseptiä!

Oltiin liikenteessä Helsingissä, joten paikallisesta marketista saatiin tuoretta loimulohta, uusia perunoita ja rukiisia riisipiirakoita.

Meillä ainakin usein mietitään, kuinka iltapalaksi tai välipalaksi keksisi jotain muuta, kuin aina vaan leipää. Saatiin maukas ja kätevä iltapala, kun aseteltiin loimutettua merilohta piirakan päälle, lisäksi vähän lime-aiolia ja päälle tilliä.

Seuraavana päivänä jatkettiin samalla teemalla, kiehautettiin uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Sitten vaan tilliä päälle ja rinnalle loimutettua lohta ja samaa lime-aiolia, joka jotenkin tuntui kruunaavan ja raikastavan annoksen.

Ehkä tuossa olisi voinut olla vähän kasviksiakin… Porkkana olisi kiehunut kätevästi samassa vedessä perunoiden kanssa. Samoin kevään herkku vihreä parsa, joka tosin pitää lisätä keitinveteen vasta sitten kun perunat ovat jo melkein kypsiä, sillä parsa kypsyy todella nopeasti.

Saaristossa liikkuessakin onneksi aina silloin tällöin osuu paikkoihin, joissa on myynnissä savukalaa, lähellä kasvaneita uusia perunoita ja muita paikallisia herkkuja. Tästä pitää viritellä kesäksi vielä joku kesäpannu versio, siis ikään kuin pyttipannu, mutta uusista perunoista ja lohesta.

Katso myös:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *