Loimulohi ei kaipaa kikkailuja

Reseptivinkit

Nyt tehtiin niin helppoa ruokaa, että tämä ei tarvitse edes reseptiä!

Oltiin liikenteessä Helsingissä, joten paikallisesta marketista saatiin tuoretta loimulohta, uusia perunoita ja rukiisia riisipiirakoita.

Meillä ainakin usein mietitään, kuinka iltapalaksi tai välipalaksi keksisi jotain muuta, kuin aina vaan leipää. Saatiin maukas ja kätevä iltapala, kun aseteltiin loimutettua merilohta piirakan päälle, lisäksi vähän lime-aiolia ja päälle tilliä.

Seuraavana päivänä jatkettiin samalla teemalla, kiehautettiin uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Sitten vaan tilliä päälle ja rinnalle loimutettua lohta ja samaa lime-aiolia, joka jotenkin tuntui kruunaavan ja raikastavan annoksen.

Ehkä tuossa olisi voinut olla vähän kasviksiakin… Porkkana olisi kiehunut kätevästi samassa vedessä perunoiden kanssa. Samoin kevään herkku vihreä parsa, joka tosin pitää lisätä keitinveteen vasta sitten kun perunat ovat jo melkein kypsiä, sillä parsa kypsyy todella nopeasti.

Saaristossa liikkuessakin onneksi aina silloin tällöin osuu paikkoihin, joissa on myynnissä savukalaa, lähellä kasvaneita uusia perunoita ja muita paikallisia herkkuja. Tästä pitää viritellä kesäksi vielä joku kesäpannu versio, siis ikään kuin pyttipannu, mutta uusista perunoista ja lohesta.

Katso myös:

Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitossa yhdistyy monta veneessä kokkailussa tärkeää etua. Suurin osa raaka-aineista säilyy myös muualla kuin jääkaapissa, halutessa keitto valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin säästää tiskiä. Nakkeja ja muitakin tarvittavia raaka-aineita saa yleensä...

read more
Purjeveneen syysaskareet

Purjeveneen syysaskareet

Nyt kun purjevene on nostettu maihin odottamaan talvea ja pakkasia on ajankohtaista käydä läpi, mitä kaikkea purjehduskauden jälkeen on tullut tehtyä telakointikautta varten. Tapoja on monia ja yhtä oikeaa tapaa ei tässäkään ole, mutta ainakin tässä kirjoituksessa...

read more
Millaista iltapurjehduksella on

Millaista iltapurjehduksella on

Mikä se iltapurjehdus oikein on ja pitääkö minulla olla purjehduskokemusta tai jotain erikoisia varusteita, että voin osallistua? Tässä blogissa annan vastauksia yleisimpiin iltapurjehduksiin liittyviin kysymyksiin, kuten pukeutumiseen. Voinko osallistua...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *