Nyt tehtiin niin helppoa ruokaa, että tämä ei tarvitse edes reseptiä!

Oltiin liikenteessä Helsingissä, joten paikallisesta marketista saatiin tuoretta loimulohta, uusia perunoita ja rukiisia riisipiirakoita.

Meillä ainakin usein mietitään, kuinka iltapalaksi tai välipalaksi keksisi jotain muuta, kuin aina vaan leipää. Saatiin maukas ja kätevä iltapala, kun aseteltiin loimutettua merilohta piirakan päälle, lisäksi vähän lime-aiolia ja päälle tilliä.

Seuraavana päivänä jatkettiin samalla teemalla, kiehautettiin uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Sitten vaan tilliä päälle ja rinnalle loimutettua lohta ja samaa lime-aiolia, joka jotenkin tuntui kruunaavan ja raikastavan annoksen.

Ehkä tuossa olisi voinut olla vähän kasviksiakin… Porkkana olisi kiehunut kätevästi samassa vedessä perunoiden kanssa. Samoin kevään herkku vihreä parsa, joka tosin pitää lisätä keitinveteen vasta sitten kun perunat ovat jo melkein kypsiä, sillä parsa kypsyy todella nopeasti.

Saaristossa liikkuessakin onneksi aina silloin tällöin osuu paikkoihin, joissa on myynnissä savukalaa, lähellä kasvaneita uusia perunoita ja muita paikallisia herkkuja. Tästä pitää viritellä kesäksi vielä joku kesäpannu versio, siis ikään kuin pyttipannu, mutta uusista perunoista ja lohesta.

Katso myös:

Juhannusrääppiäiset

Juhannusrääppiäiset

Olen tainnut ennenkin kertoa ruuasta nimeltä kamikalöö. Eräät kurssilaiset tutustuttivat minut tähän erikoisherkkuun yhdellä Välimeren purjehduksella. Kamikalöö liittyy tilanteeseen,kKun ketään ei huvita lähteä käymään kaupassa tai kun kaappeihin vaan on kertynyt...

read more
Purjehdusretkellä

Purjehdusretkellä

Heinäkuussa järjestämme saaristossa purjehdusretkiä, joille voit tulla joko purjehduskurssille tai purjehdusretkelle. Kurssilaisten kanssa opiskellaan purjehdusta kurssiohjelman mukaisesti. Retkeläiset saavat nauttia purjehduksesta vähän rennommin ilman erityisiä...

read more
Ruuanvalmistusta kulun päällä

Ruuanvalmistusta kulun päällä

Päädyttiin viikonlopun kurssilla keskustelemaan siitä, kuinka ruuanvalmistus veneessä ylipäänsä onnistuu purjehdittaessa. Pienessäkin aallokossa kaikkihan heiluu ja keikkuu enemmän tai vähemmän, joten ajattelin palata nyt perusasioiden äärelle ja kertoa...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *