Millaista iltapurjehduksella on

Iltapurjehdus

Mikä se iltapurjehdus oikein on ja pitääkö minulla olla purjehduskokemusta tai jotain erikoisia varusteita, että voin osallistua? Tässä blogissa annan vastauksia yleisimpiin iltapurjehduksiin liittyviin kysymyksiin, kuten pukeutumiseen.

Voinko osallistua iltapurjehdukselle, jos en osaa purjehtia?

Kyllä, olet lämpimästi tervetullut iltapurjehdukselle, vaikket vielä osaisikaan purjehtia. Ennakko-osaamisvaatimuksia ei ole, sillä iltapurjehduksien idea on päästä kokeilemaan purjehdusta rauhallisesti ja turvallisesta. Iltapurjehduksella pääset osallistumaan purjehdukseen oman toiveesi mukaisesti ja neuvomme kaikki asiat, jotka sinun on hyvä tietää.

Purjehdussuunnan valitsemme illan sää- ja etenkin tuuliennusteen mukaan niin, että purjehdus on innostavaa ja rentouttavaa sekä ensikertalaisille että kokeneemmille. Kolmen tunnin purjehduksella Helsingin ja Espoon edustan saaristossa sinun on helppo unohtaa työpäivän stressinaiheet, irrottautua arjen kiireiden keskeltä ja rauhoittua nauttimaan tuulesta ja merestä.

Kuinka pukeudun iltapurjehdukselle?

Iltapurjehdukselle tarvitset mukaan säänmukaiset ulkoiluvaatteet. Käytännössä tämä tarkoittaa jotain tuulenpitävää, tarvittaessa myös vedenpitävää. Vesillä on aina vähän viileämpi kuin maissa, joten vaatetta on hyvä varata yksi kerros enemmän, kuin mitä pukisit rauhalliselle kävelylle metsässä.

Vaikka purjehtiessa välillä tuleekin puuhastelua ja vähän lämmin, suuri osa ajasta kuitenkin istuskellaan paikallaan tuulelle alttiina. Kaikkea vaatetta ei tarvitse pukea päälle lähtiessä, vaan voit ottaa mukaan lisävaatetta ja lisätä kerroksia tarpeen mukaan purjehduksen lomassa. Veneessä on sisätilat vaatteiden säilyttämistä ja pukemista varten.

Kengät olisi hyvä olla sellaiset, ettei niistä jää tummia jälkiä veneen kanteen. Sateen sattuessa vedenpitävät kengät tai ihan kumisaappaat ja villasukat pitävät varpaat kuivana ja lämpimänä.

Pitävät hanskat suojaavat kämmeniä ja lisäävät pitoa köysiä käsiteltäessä. Solmuja avatessa sormenpäät on kätevä olla avoimet, eli esim. pyöräily- tai kuntosalihanskat ovat varsin toimivat. Jos tiedät tarvitsevasi hanskoja useamminkin, veneellä on myynnissä purjehdushanskoja.

Miksi tulisin iltapurjehdukselle?

Aloittelijalle iltapurjehdus tarjoaa mahdollisuuden tulla kokeilemaan purjehdusta. Millaista on liikkua pelkän tuulen voimalla, ilman moottorin hurinaa ja kuunnella vain aaltojen kuohuntaa. Miltä tuntuu, kun ympärillä on aava meri. Aloitteleville purjehtijoille iltapurjehdus antaa mahdollisuuden harjoitella ja syventää purjehdustaitojaan.

Purjehduskurssin jälkeen mielessä voi pyöriä paljon asioita, joita voimme iltapurjehduksilla kerrata ja harjoitella. Tuoreille kippareille iltapurjehdus tarjoaa rentouttavaa purjehdusta ammattikipparin seurassa, jolta aina voi oppia jotain uusia niksejä vietäväksi omaan veneeseen. Iltapurjehduksen jälkeen olet rentoutuneempi ja osaavampi, yhtä luontokokemusta rikkaampi.

Millaista iltapurjehduksella on?

Satu kävi kanssamme purjehtimassa ensimmäistä kertaa elämässään ja kuvaili kokemustaan seuraavasti: ”Iltapurjehdus oli kokemuksena ensikertalaiselle tosi upea. Rentouttava, miellyttävä ja mukavasti osallistava, vaikka taitoja ei vielä olekaan. Uusia asioita oli valtavasti, mutta ohjaus ja opetus oli riittävää ja sopivina paloina, ettei tuntenut itseään ihan hölmöksi. ”

Kuinka pääsen mukaan?

Ajantasaisen tiedon seuraavista iltapurjehduksista löydät täältä. Ilmoittautuminen ja tiedustelut mieluiten sähköpostilla info@alluresailing.fi. Joskus iltapurjehdus voi olla myös päiväpurjehdus – idea on sama, vain kellonaika vaihtuu.😊

Katso myös:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *