Purjehdusretken kulku

Purjehdusretkellä

Retkelle, kurssille tai kertaamaan 

Heinäkuussa järjestämme saaristossa purjehdusretkiä, joille voit tulla joko purjehduskurssille tai purjehdusretkelle. Kurssilaisten kanssa opiskellaan purjehdusta kurssiohjelman mukaisesti. Retkeläiset saavat nauttia purjehduksesta vähän rennommin ilman erityisiä oppimistavoitteita, joko tutustuen purjehdukseen tai vahvistamalla ja syventämällä omaa purjehdusosaaminen. Retkille voi osallistua ilman ennakko-osaamista, halu oppia, osallistua ja nauttia purjehduksesta riittää.

Asuminen veneessä

Purjehdusretket alkavat ensimmäisenä päivänä aamupäivän aikana ja päättyvät viimeisenä päivän alkuiltapäivästä. Retkellä asumme veneessä koko retken ajan.  Veneemme on Beneteau First 33.7, jossa on kolmen kahden henkilön kajuuttaa ja myös salongin sohvilla voi nukkua. Mukaan otetaan kerralla korkeintaan viisi vierasta. Näin tilat eivät mene liian ruuhkaisiksi. Veneellä on tyynyt ja täkit, joten omat lakanat tai makuupussi tulee kunkin pakata mukaan. Varaamme veneelle ruuat valmiiksi ainakin muutaman ensimmäisen päivän ajaksi. Ruokaostoksia voimme sitten täydentää matkan varrella osallistujien toiveiden ja ideoiden mukaan.

Satamat ja kohteet

Retkenaikaiset pysähtymispaikat päätämme yhdessä tuulten sekä osallistujien toiveiden mukaisesti. Aamulla pyrimme lähtemään liikkeelle aamupalan jälkeen ja perillä pyrimme olemaan iltapäivän aikana.

Ruokailu

Aamiaiset syömme veneellä ja lounaat nautimme usein purjehtiessa. Ruuanvalmistuksen ja tiskailun hoidamme vuorotellen. Iltapäivällä pysähdymme yöksi johonkin vierassatamaan tai luonnonsatamaan. Vierassatamissa on yleensä suihkut, usein myös saunat. Päivälliset teemme usein myös veneellä, mutta voimme nauttia myös vierassatamien ravintolapalveluista, mikäli kiinnostava vaihtoehto osuu kohdalle.

Tarvittavat varusteet

Purjehdukseen sopivat mitkä tahansa säänmukaiset ulkoiluvaatteet. Tuulta ja sadetta pitävä asu on hyvä varata mukaan, samoin kesälläkin aina jotain lämmintä. Kengiksi sopivat parhaiten mitkä tahansa ulkoilukengät, tennarit ovat ehkä mielyttävämmät kuin vaelluskengät, sadekelillä kumisaappaat ja villasukat auttavat pitämään varpaat kuivana ja lämpimänä. Joistain kengistä saattaa jäädä tummia naarmuja veneen kanteen, joten tuo kannattaa tarkista ennen pakkaamista. Hanskat, joissa sormenpäät ovat auki, kuten esim. sali- tai fillarointihanskat, ovat kätevät köysiä käsiteltäessä.

Kesän 2021 retkiaikataulun löydät tästä:

Retkipurjehdus ja iltapurjehdus

 

 

 

Katso myös:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *