Heinäkuussa järjestämme saaristossa purjehdusretkiä, joille voit tulla joko purjehduskurssille tai purjehdusretkelle. Kurssilaisten kanssa opiskellaan purjehdusta kurssiohjelman mukaisesti. Retkeläiset saavat nauttia purjehduksesta vähän rennommin ilman erityisiä oppimistavoitteita, jolloin purjehdusosaaminen vahvistuu ja syvenee. Retkille voi osallistua ilman ennakko-osaamista, halu oppia, osallistua ja nauttia purjehduksesta riittää.

Purjehdusretket alkavat ensimmäisenä päivänä aamupäivän aikana ja päättyvät viimeisenä päivän alkuiltapäivästä. Retkellä asumme veneessä koko retken ajan.  Veneemme on Beneteau First 33.7, jossa on kolmen kahden henkilön kajuuttaa ja myös salongin sohvilla voi nukkua. Mukaan otetaan kerralla korkeintaan viisi vierasta. Näin tilat eivät mene liian ruuhkaisiksi. Veneellä on tyynyt ja täkit, joten omat lakanat tai makuupussi tulee kunkin pakata mukaan. Varaamme veneelle ruuat valmiiksi ainakin muutaman ensimmäisen päivän ajaksi. Ruokaostoksia voimme sitten täydentää matkan varrella osallistujien toiveiden ja ideoiden mukaan.

Retkenaikaiset pysähtymispaikat päätämme yhdessä tuulten sekä osallistujien toiveiden mukaisesti. Aamulla pyrimme lähtemään liikkeelle aamupalan jälkeen ja perillä pyrimme olemaan iltapäivän aikana.

Aamiaiset syömme veneellä ja lounaat nautimme usein purjehtiessa. Ruuanvalmistuksen ja tiskailun hoidamme vuorotellen. Iltapäivällä pysähdymme yöksi johonkin vierassatamaan tai luonnonsatamaan. Vierassatamissa on yleensä suihkut, usein myös saunat. Päivälliset teemme usein myös veneellä, mutta voimme nauttia myös vierassatamien ravintolapalveluista, mikäli kiinnostava vaihtoehto osuu kohdalle.

Purjehdukseen sopivat mitkä tahansa sään mukaiset ulkoiluvaatteet. Tuulta ja sadetta pitävä asu on hyvä varata mukaan ja kengät olisi hyvä olla sellaiset, ettei niistä jää tummia jälkiä veneen kanteen. Hanskat, joissa sormenpäät ovat auki, ovat kätevät köysiä käsiteltäessä.

 

 

 

Katso myös:

Purjeveneen kippariksi

Purjeveneen kippariksi

Purjeveneen kippariksiEdellisessä blogi-postauksessa yritin selventää kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi tarvittavia osaamistodistuksia. Nyt olisi sitten ajankohtaista miettiä, millaista osaamista kyseisten osaamistodistuksien saaminen tai oman...

read more
Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan hakeminenKesän aikana olemme keskustelleet paljon veneiden vuokraamisesta ja kansainvälisestä huviveneenkuljettajankirjasta eli ns. kv-kirjasta. Yritän tiivistää tähän kv-kirjan osaamistodistuksiin liittyviä taustoja sekä...

read more
Purjehduskursseja ja Saaristomerta

Purjehduskursseja ja Saaristomerta

Kesä on mennyt niin tiiviisti kursseja pitäessä, että blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Tässä vähän yhteenvetoa kesän kuulumisista. Kesäkuussa pidimme purjehduskursseja Helsingissä. Aloitimme kurssit teoriailloilla veneellä. Jokaiseen kurssiin sisältyi...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *