Ajankohdallisesti tulee nyt ehkä vähän jäljessä, mutta riisipuuron keittäminen onnistuu hyvin myös teräskattilassa kaasuliedellä. En tiedä muista, mutta ainakin minulle on uskoteltu, että riisipuuro palaa kaasuliekillä pohjaan keitti kuinka varovaisesti tahansa. Onneksi joulupurjehduksellamme Kreikassa mukanamme oli ennakkoluulottomampi riisipuuronkeittäjä ja aloitimme joulupäivän perinteisesti riisipuurolla.

Keitimme ihan normaaliohjeen mukaisesti, eli tarvitaan:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l rasvaista maitoa
  • ½ – 1 tl suolaa

– lisäksi tarjoiluun kanelia, sokeria ja voita

Vesi kehautetaan, lisätään riisit ja annetaan veden imeytyä riiseihin.

Lisätään noin puolet maidosta (käytimme 3,5% rasvaa sisältävää) ja keitellään pienellä liekillä sekoittaen pohjasta saakka huolellisesti. Mukaan voi lisätä myös vähän voita.

Me keitimme illalla näin puolivalmiiksi, siirsimme yöksi rasiassa jääkaappiin ja keitimme kypsäksi aamulla. Eli aamulla puolivalmis puuro kattilaan, lisätään lähes kaikki maito ja keitellään jälleen pienellä liekillä pohjasta saakka sekoittaen, kunnes puuro on kypsää. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisätään suola, jonka määrä kannattaa maistaa omaan suuhun sopivaksi. Toki puuron voi keittää kerrallakin valmiiksi, mutta ellei kukaan halua herätä aamulla aikaisin puuron keittoon, näin riski puuron ylikypsymiseen on pienempi.

Katso myös:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *