Ajankohdallisesti tulee nyt ehkä vähän jäljessä, mutta riisipuuron keittäminen onnistuu hyvin myös teräskattilassa kaasuliedellä. En tiedä muista, mutta ainakin minulle on uskoteltu, että riisipuuro palaa kaasuliekillä pohjaan keitti kuinka varovaisesti tahansa. Onneksi joulupurjehduksellamme Kreikassa mukanamme oli ennakkoluulottomampi riisipuuronkeittäjä ja aloitimme joulupäivän perinteisesti riisipuurolla.

Keitimme ihan normaaliohjeen mukaisesti, eli tarvitaan:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l rasvaista maitoa
  • ½ – 1 tl suolaa

– lisäksi tarjoiluun kanelia, sokeria ja voita

Vesi kehautetaan, lisätään riisit ja annetaan veden imeytyä riiseihin.

Lisätään noin puolet maidosta (käytimme 3,5% rasvaa sisältävää) ja keitellään pienellä liekillä sekoittaen pohjasta saakka huolellisesti. Mukaan voi lisätä myös vähän voita.

Me keitimme illalla näin puolivalmiiksi, siirsimme yöksi rasiassa jääkaappiin ja keitimme kypsäksi aamulla. Eli aamulla puolivalmis puuro kattilaan, lisätään lähes kaikki maito ja keitellään jälleen pienellä liekillä pohjasta saakka sekoittaen, kunnes puuro on kypsää. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisätään suola, jonka määrä kannattaa maistaa omaan suuhun sopivaksi. Toki puuron voi keittää kerrallakin valmiiksi, mutta ellei kukaan halua herätä aamulla aikaisin puuron keittoon, näin riski puuron ylikypsymiseen on pienempi.

Katso myös:

Sinisimpukoita eli moulis mariniere

Sinisimpukoita eli moulis mariniere

Tämä ei ehkä ole ajankohdallisesti kovin osuva reseptivinkki veneelle, vaan enemmänkin talvikauden ”kuvittele itsesi Ranskaan” -fiilistely. Simpukkasesonki ajoittuu myöhäiseen syksyyn, jolloin veneilykausi Suomessa on jo monella päättynyt. Simpukat kyllä olisivat...

read more
Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitto porisee kätevästi yhdessä kattilassa

Nakkikeitossa yhdistyy monta veneessä kokkailussa tärkeää etua. Suurin osa raaka-aineista säilyy myös muualla kuin jääkaapissa, halutessa keitto valmistuu yhdessä kattilassa, jolloin säästää tiskiä. Nakkeja ja muitakin tarvittavia raaka-aineita saa yleensä...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *