Ilmoittaudu mukaan

0400 421 485
info@alluresailing.fi

Saaristopäällikkökurssit 2024

Saaristopäällikkökurssi on aloittelevan kipparin kurssi, jolla harjoittelemme veneen kipparointia, navigointia ja kokonaisvastuun kantamista purjehduspäivästä. Saaristopäällikkökurssille tullessa purjehduksen perusteet sekä navigoinnin teoria (Navigointi 1 tai Saaristonavigointi) pitäisi olla tuttua. Navigointia ja reittisuunnittelua harjoittelemme käytännössä.

Alkukesällä 2024 järjestämme saaristopäällikkökurssin retkikurssina Taalintehtaalla. Retkikurssilla voit tulla veneelle jo edellisenä iltana, ensimmäisenä päivänä aloitamme yhdeksältä. Viimeisenä päivänä lopetamme klo 15 – 17 aikoihin. 

Taalintehdas – Taalintehdas to 9.5. – su 12.5.2023 (alustavasti täynnä)
Hinta 610,- +venekassa 

Ilmoittautuminen: info@alluresailing.fi

Hinta sisältää paikan jaetussa kajuutassa, veneen sekä kipparin ohjauksen.  Retkien muuttuva kulut, eli ns. venekassa jaetaan osallistujien kesken. Tämän osuus on noin 80 – 120,- / hlö. 

Saaristopäällikkökurssin oppimateriaaliksi suosittelemme Purjehduksenopettajat PORY ry:n julkaisemaa kirjaa ”Purjeveneen päälliköksi”, jonka voit ostaa kurssilla, ellei sinulla sitä jo ole hankittuna.  

Jos sinulla on navigointikurssi vielä suorittamatta, niin talvella on hyvää aikaa opiskella navigoinnin teoriaa.

Saaristopäällikkökurssi 2024

Saaristopäällikkökurssi on aloittelevan kipparin kurssi, jolla harjoittelemme veneen hallintaa purjein ja koneella, kipparointia, navigointia ja kokonaisvastuun kantamista purjehduspäivästä.  Saaristopäällikkökurssille tullessa purjehduksen perusteet sekä navigoinnin teoria (Navigointi 1 tai Saaristonavigointi) pitäisi olla tuttua. Navigointia ja reittisuunnittelua harjoittelemme käytännössä. 

Kesällä 2023 järjestämme saaristopäällikkökursseja retkikursseina Saaristomerellä. Retkikurssilla voit tulla veneelle jo edellisenä iltana, sillä ensimmäisenä päivänä aloitamme yhdeksältä. Viimeisenä päivänä lopetamme klo 15 – 17 aikoihin. 

Taalintehdas – Taalintehdas to 9.5. – su 12.5.2023 (alustavasti täynnä) 
Hinta 610,- +venekassa 

Ilmoittautuminen: info@alluresailing.fi

Hinta sisältää paikan jaetussa kajuutassa, veneen sekä kipparin ohjauksen.  Retkien muuttuva kulut, eli ns. venekassa jaetaan osallistujien kesken. Tämän osuus on noin 80 – 130,- / hlö. 

Saaristopäällikkökurssin oppimateriaaliksi suosittelemme Purjehduksenopettajat PORY ry:n julkaisemaa kirjaa ”Purjeveneen päälliköksi”, jonka voit ostaa kurssilla, ellei sinulla sitä jo ole hankittuna.  

Jos sinulla on navigointikurssi vielä suorittamatta, niin talvella on hyvää aikaa opiskella navigoinnin teoriaa.

Kurssitarjontamme

Päiväkurssi

Päiväkurssi on nimensä mukaisesti päivistä ja illoista koostuva kurssi niin, että illalla palataan aina kotisatamaan ja seuraavana päivänä nähdään taas veneellä. Päiväkursseja järjestetään Helsingissä, lähtö ja paluu aina samaan paikkaan. Päiväkurssi kestää 3 päivää ja sen lisäksi kurssiin kuuluu teoriaosuus, joka toteutetaan usein kahden arki-illan aikana.

Retkikurssi

Retkikurssi on purjeveneellä retkeilyä. Retkikurssilla asumme veneessä ja purjehdimme saaristossa tutustuen purjehdukseen ja saariston ihaniin pikkusatamiin ja saariin. Retkikursseja on ohjelmassa pääasiassa heinäkuussa. Usein retkikurssin lähtösatama on eri kuin mihin kurssi loppuu, mutta vaihdot on suunniteltu niin, että julkisilla kulkuneuvoilla pääsee paikalle ja pois. Retkikurssin hinta sisältää kurssipaikan. Ruokakulut, satamamaksut ja polttoainekulut katetaan yhteisesti venekassasta.

Saaristopäällikkökurssi

Saaristopäällikkökurssi on aloittelevan kipparin kurssi. Saaristopäällikkökurssilla harjoittelet kipparointitaitoja eli mm. reittisuunnittelua, navigointia, kommunikointia miehistön kanssa sekä syvennät ja monipuolistat purjehdusosaamistasi ja erilaisia turvallisuusnäkökohtia. Saaristopäällikkökurssille tullessa sinun tulee hallita purjeveneen peruskäsittely ja Navigointi 1-tasoinen tai saaristonavigoinnin tasoinen teoria, jota kurssilla harjoitellaan käytännössä. Tavoitteena saaristopäällikkökurssilla on, että sen käytyäsi osaisit purjehtia turvallisesti tutuilla vesillä hyvien olosuhteiden vallitessa.

Järjestämme kysynnän mukaan myös rannikkopäällikkökursseja, joka on jo kokeneemman kipparin syventävä kurssi.

Purjehtijakurssi

Purjehtijakurssi on aloittelevan purjehtijan kurssi, jolla opit purjehduksen miehistötaitoja, eli miten purjevene liikkuu ja miksi se kallistuu vaan ei kaadu, kuinka purjeita käsitellään ja säädetään turvallisesti, ylläpidetään vauhtia sekä miten huolehditaan, etteivät köydet ole aina solmussa. Purjehtijakurssille osallistumiselle ei ole osaamisvaatimuksia, innostus oppia purjehtimaan riittää.

Kurssin pituus on 32 tuntia, joista 8 tuntia voi olla luokkahuoneopetusta. Purjehtijakursseja järjestetään  päiväkursseina Helsingissä ja retkikursseina.

 

Purjehtijakurssit ovat Purjehduksenopettajat PORY ry:n laatujärjestelmän mukaisia kursseja. Lue lisää kurssista PORYn sivuilta tästä.

info@alluresailing.fi / 0400 421 485

Seilaa mukana retkillämme!

Allure Sailing on merkitty Kilpailu- ja kuluttajaviraston matkapakettirekisteriin.
Rekisteröintitunnus on 1103/19/Mj yritys nimellämme Adelheid Consulting Oy.
Y-tunnus 2464063-5. Allure Sailing on rekisteröity aputoiminimi.